Grupper

Delad glädje är dubbel glädje! Att spela tillsammans med andra gör musiken mer levande och glädjerik. Det finns över 20 ensembler med olika repertoar och svårighetsnivå. Du hittar säkert någon som passar dig. Det kostar inget extra att vara med i ensemble utan ingår i terminsavgiften.

Stort utbud av ensembler

Det är musikskolans ambition att så många elever som möjligt ska få plats i någon av skolans många ensembler. Att samspel har positiv inverkan på elevens musikaliska utveckling råder det ingen tvekan om. Dessutom är det roligt och man får träffa nya kompisar med samma intresse.

När man börjar i en ensemble sker det alltid i samråd mellan instrumentallärare och ensembleledare för att varje elev ska hamna i den grupp som passar bäst.

Att vara med i en grupp har många fördelar, att spela tillsammans med andra musikanter ger färdigheter som inte går att nå på egen hand. Tillfällen att spela för publik ingår självklart i alla ensemblers planering och vid några tillfällen har det också blivit utlandsresor, musikfestivaler och andra roliga äventyr.

Här är en kort presentation av Musikskolans ensembler:

Da Capo

Ledare: Anne Ramkull

Plats och tid: Musikskolan sal C37, tisdagar 16.30 - 17.30

Musikskolans barnkör för dig som är mellan ca. 8 och 11 år.
Vi är en glad och pigg kör med massor av roliga sånger på vår repertoar.

La Musica

Ledare: Anne Ramkull

Plats och tid: Musikskolan sal C37, tisdagar kl. 17.50 - 19.10.

Gillar du att sjunga, och är mellan ca. 11 och 14 år, är La Musica kören på Musikskolan för just dig! Vi övar upp sångrösten, sjunger all slags musik och har kul tillsammans!

Camerata Yay

Ledare: Anne Ramkull

Plats och tid: Musikskolan sal C28, torsdagar 16.30-18.15.

Camerata Yay är vår ungdomskör för 15 år och uppåt. Vi sjunger körmusik från olika genrer i två- till trestämmiga arrangemang.
Kontakta här vår expedition(044-136623) för mera information. Du bör ha viss vana av att sjunga i stämmor, eftersom kören sjunger flerstämmig repertoar.

Blåsbusarna

Ledare: Niklas Haak och Anders Gustavsson

Repeterar tisdagar kl 17.00 - 18.00 i C4-gymnasiets aula.

Musikskolans yngsta blåsorkester. Orkestern består av elever i åldern 9-13 år. Sammansättningen i orkestern är olika blåsinstrument. Orkestern skall värna orkestertraditionen samtidigt som nya idéer ges en chans att förverkligas. Orkestern är inte bunden till någon musikgenre utan spelar vad som känns rätt för medverkande elever och lärare. Blåsbusarna spelar med bakgrundskomp och med specialskrivna musikarrangemang. 

Blåsvädret

Ledare: Monica Johannesson, Anders Gustavsson och David Hahne

Repeterar tisdagar kl 16.30 - 18.00 i sal B104 på Musikskolan.

Blåsvädret är orkestern som är den naturliga fortsättningen och nästa nivå efter Blåsbusarna, både vad gäller ålder och kunnande. De flesta medlemmarna är i åldern 12-16 år. I orkestern kan man spela alla blåsinstrument, bas och slagverk. Det kan också finnas plats för någon pianist. Blåsvädret spelar en väldigt blandad musik, exempelvis filmmusik, pop, rock, och folkmusik. Ibland spelar vi även originalmusik skriven för blåsorkester.  

Fiolgruppen

Ledare: Josefin Bergholm Pettersson och Felicia Cerescu

Repeterar torsdagar 18:30 - 19.10 i sal B102 på musikskolan.

I den här ensemblen tar man som fiolspelare sina första toner tillsammans med andra på samma instrument.

Stråkdraget

Ledare: Josefin Bergholm Pettersson och Anne-Marit Nedregård Larsson

Repeterar onsdagar 17.00 - 18.00 i sal B104 på Musikskolan.

Denna ensemble är andra steget i "Stråkorkester-trappan" efter fiolgruppen. Eleverna har spelat minst ett år och vi spelar med hjälp av noter och siffror. Samarbetar ibland med bland annat Harp'N' Strings.

Harp'N' Strings

Ledare: Felicia Cerescu och Susan Syverson

Repeterar onsdagar 17.00 - 18.00 i sal B101 och B102 på Musikskolan.

Tredje steget i "Stråkorkester-trappan" för de elever som har spelat i några år. Ensemblen består av fioler, cello, harpa och piano. Vi spelar blandad musik och gör ibland samarbeten med andra orkestrar. Ensemblen är på mellannivå och vi spelar tillsammans men ibland även uppdelat harpor och stråkinstrument. 

HarpTisdag

Ledare: Susan Syverson

Ensemblen repeterar tisdagar 17.30 - 18.10 i B102

Ensemblen vänder sig till de som läser noter på bra nivå och har spelat minst 4 terminer.

Kammarmusikensemblen

Ledare: Felicia Cerescu
 
Ensmblen repeterar tisdagar kl 16 40 - 17 40 i C26
 
Ensemblen består av elever från 12 år och uppåt som spelar fiol och piano. Repertoaren är mest inriktad på klassisk musik. Det är för elever som har spelat ett tag och vill utveckla sitt musikerskap. Varje termin avslutas med en konsert. 
 

Stråkensemblen

Ledare: Josefin Bergholm Pettersson och Felicia Cerescu.

Ensemblen repeterar måndagar 17.30- 19:00 i sal C28.

Detta är en ensemble för de äldsta stråkeleverna som är c.a 14-21 år. Bildar projektvis stor orkester tillsammans med andra ensembler.

Mini Guitars

Ledare: Jim Johansson och David Johannesson

Repeterar torsdagar 16.30 - 17.30 i sal C37

En orkester för dig som är nybörjare och har spelat ca 1 termin. 

Happy Guitars

Ledare: Jim Johansson och Anders Ljunggren vik. 

Repeterar onsdagar 17.00 - 18.00 i sal C37 på Musikskolan.

Denna orkester är andra nivån för dig som spelar gitarr. 
Du behöver inte kunna noter speciellt bra för mycket av inlärningen sker på gehör.

Kristianstad Gitarrensemble

Ledare: Christoffer Larsson

Repeterar onsdagar 17.00 - 18.30 i sal C37 på Musikskolan.

Denna orkester är för dig som spelat en del och går i gymnasiet eller grundskolans senare del.  Notkunskap och vana från orkester/ensemblespel är ett stort plus. Repertoaren är i grunden klassisk men vi spelar också låtar från andra genrer.

Flute For Fun

Ledare: Monica Johannesson och Ylva Öhman

Repeterar torsdagar 17.30-19.00 i C4-gymnasiets aula.

Flute For Fun är musikskolans flöjtkör. Gruppen har även piccolaflöjt, altflöjt och basflöjt, som musikskolan kan låna ut. Ensemblen spelar en mycket blandad repertoar, t ex klassisk-, folk- och jazzmusik. Åldern i Flute For Fun är från högstadiet och uppåt.

Håll-i-wood

Ledare: Lena Bjerstedt

Repeterar onsdagar 17.10-18.10. Ensemblen är vilande LÅ 23/24

Håll-i-wood är en blockflöjtsensemble för er som har spelat blockflöjt ett tag. Sammansättningen kan se olika ut från år till år. Är du 12 år eller äldre? Är du intresserad av att spela blockflöjt i grupp? Kan du spela sopran- och altblockflöjt och vill lära dej spela de övriga storlekarna i blockflöjtsfamiljen? Då är detta ensemblen för dig.

Kristianstad musikskolas saxofonensemble

Ledare: Niklas Haak

Saxofonensemblen repeterar projektvis i Musikskolans lokaler.

I denna saxofonensemble får elever i åldern 10-21 år möjlighet att spela tillsammans. Alla saxofonelever som spelat i minst 3 år är välkomna att få vara med. Ensemblen medverkar ofta vid musikskolans konserter. Denna ensemble samarbetar även med andra ensembler på musikskolan.

Brassensemblen

Ledare: Anders Gustavsson

Braxen repeterar på måndagarna 17.30-19.00 musikskolans lokal B104 samt i stora danssalen. Ensemblen består av brass- och saxofonelever som är mellan 14-21 år. Ensemblen håller en hög nivå och spelar främst svängig musik. Arrangemangen för ensemblen är specialskrivna utifrån ensemblens musikaliska sättning. 

Marimbabandet - Slagverksensemble

Ledare: Lukas Elgmo

Repeterar måndagar 17.40 - 18.40. Ensemblen är vilande LÅ 22/23

Denna ensemble är startad 2015 och består av ungdomar främst på högstadiet och gymnasiet. Ensemblen spelar en blandad repertoar med allt från Yesterday till Cirkuz Renz.

Pop- och rockgrupperna

Ledare: Christoffer Larsson, David Hahne, Adam Jacobsson, David Johannesson

Repeterar tisdagar 17.40 - 19.00 i sal C18, C28 och B103 och torsdagar 16.40 - 18.00 i B104 på Musikskolan.

Musiken innefattar olika stilar inom rock och pop. Intresserade kan höra av sig till Christoffer, Adam eller David för mer info.

Punk/Metal/Rock

Ledare: Christoffer Larsson

Repeterar torsdagar 17.40-19.00 i sal c18 på Musikskolan.

Detta band är för dig som spelat lite gitarr, trummor, bas eller tycker om att sjunga och brinner för distade gitarrer och de lite tyngre musikstilarna

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.