Grupper

Delad glädje är dubbel glädje! Att spela tillsammans med andra gör musiken mer levande och glädjerik. Det finns över 20 ensembler med olika repertoar och svårighetsnivå. Du hittar säkert någon som passar dig. Det kostar inget extra att vara med i ensemble utan ingår i terminsavgiften.

Stort utbud av ensembler

Det är musikskolans ambition att så många elever som möjligt ska få plats i någon av skolans många ensembler. Att samspel har positiv inverkan på elevens musikaliska utveckling råder det ingen tvekan om. Dessutom är det roligt och man får träffa nya kompisar med samma intresse.

När man börjar i en ensemble sker det alltid i samråd mellan instrumentallärare och ensembleledare för att varje elev ska hamna i den grupp som passar bäst.

Att vara med i en grupp har många fördelar, att spela tillsammans med andra musikanter ger färdigheter som inte går att nå på egen hand. Tillfällen att spela för publik ingår självklart i alla ensemblers planering och vid några tillfällen har det också blivit utlandsresor, musikfestivaler och andra roliga äventyr.

Här är en kort presentation av Musikskolans ensembler:

Minikören

Ledare: Lena Bjerstedt och Nichole Olguin Jönsson
Plats och tid: Musikskolan sal C28, onsdagar 16.30 - 17.10

Minikören är för barn 6 - 7 år. Vi sjunger glada sånger, både traditionella barnsånger och nyare kända låtar, och rör oss till musik.

Da Capo

Ledare: Anne Ramkull
Plats och tid: Musikskolan sal C37, tisdagar 16.30 - 17.30
Musikskolans barnkör för dig som är mellan ca. 8 och 11 år.
Vi är en stor och skönsjungande kör med massor av roliga sånger på vår repertoar.

La Musica

Ledare: Anne Ramkull
Plats och tid: Musikskolan sal C37, tisdagar kl. 17.50 - 19.10. Gillar du att sjunga, och är mellan ca. 11 och 14 år, är La Musica kören på Musikskolan för just dig! Vi sjunger all slags musik, övar upp sångrösten och satsar på att ha en riktigt trevlig kör.

Camerata Yay

Ledare: Anne Ramkull
Plats och tid: Danssalen, torsdagar 17.10 - 18.55
Camerata Yay är vår ungdomskör för 15 år och uppåt. Vi sjunger körmusik från olika genrer i två- till trestämmiga arrangemang.
Kontakta här vår expedition(044-136623) för mera information. Du bör ha viss vana av att sjunga i stämmor, eftersom kören sjunger flerstämmig repertoar.

Blåsbusarna

Ledare: Niklas Haak och Mats Kollback.
Repeterar tisdagar kl 17.00 - 18.00 i C4-gymnasiets aula.
Musikskolans yngsta blåsorkester. Orkestern består av elever i åldern 9-12 år. Sammansättningen i orkestern är olika blåsinstrument och slagverk. Ambitionen är att denna orkester ska värna orkestertraditionen samtidigt som nya idéer ges en chans att förverkligas. Orkestern är inte bunden till någon genre utan spelar vad som känns rätt för medverkande elever och lärare.

Blåsvädret

Ledare: Monica Johannesson och Erik Hultstrand Ahlin
Repeterar tisdagar kl 16.30 - 18.00 i sal B104 på Musikskolan.
Blåsvädret är orkestern som är den naturliga fortsättningen för de elever som "vuxit ur" orkestern Blåsbusarna, både vad gäller ålder och kunnande. Orkestern innehåller de vanligtvis förekommande blåsinstrumenten och slagverk. Blåsvädret spelar musik som de tror publiken gillar, men framför allt vet att de själva tycker om. Tycker man själv om det man gör, brukar det ofta bli bra även för andra!

Fiolgruppen

Ledare: Josefin Bergholm Pettersson och Lotta Forsén Awad
Repeterar torsdagar 17.40 - 18.20 i sal B104 på musikskolan.
I den här ensemblen tar man som fiolspelare sina första toner tillsammans med andra på samma instrument.

Stråkdraget

Ledare: Josefin Bergholm Pettersson och Jonatan Sagemo
Repeterar onsdagar 16.30 - 17.20 i sal B104 på Musikskolan
Denna ensemble är nästa nivå efter Fiolgruppen. Eleverna har spelat minst ett år och vi spelar med hjälp av noter och siffror. Samarbetar ibland med bland annat Happy Strings.

Happy strings

Ledare: Lotta Forsén Awad
Repeterar onsdagar 16.30 - 17.30 i sal B103 på Musikskolan.
Tredje steget i "Stråkorkester-trappan" för de elever som har spelat i några år. Ensemblen består av fioler, cello, bas och piano. Vi spelar blandad musik och gör ibland samarbeten med andra orkestrar.

Folkmusikgrupper

Ledare: Lotta Forsén Awad och Jonatan Sagemo
Ingen fast repetitionstid utan träffas vid några tillfällen per termin. Består just nu av 2 grupper på olika nivå. Vi spelar mest på gehör, d.v.s. utan noter. Just nu är åldern 10-18 år och består av fiol och cello. Andra melodiinstrument är också välkomna.

KLEO - Kristianstads Lärar- och ElevOrkester

Ledare: Niklas Haak, Ylva Öhman
Repeterar måndagar 17.30 - 19.00 i sal B104 på Musikskolan.
KLEO står för Kristianstads Lärar- och ElevOrkester och är en blandad stor orkester med blås, stråk, harpor, piano, bas och slagverk. Orkestern bemannas av femton lärare och 35 erfarna elever och spelar musik av en mängd olika stilar.

Happy Guitars

Ledare: Jim Johansson och David Johannesson
Repeterar torsdagar 16.30 - 17.30 i sal C37 på Musikskolan.
Denna orkester kan du börja i redan efter någon termins spel.
Du behöver inte kunna noter speciellt bra för mycket av inlärningen sker på gehör.

Kristianstad Gitarrensemble

Ledare: Christoffer Larsson
Repeterar onsdagar 17.00 - 18.30 i sal C37 på Musikskolan.
Gitarrläraren Christoffer Larsson medverkar också i orkestern. Denna orkester är för dig som spelat en del och går i gymnasiet eller grundskolans senare del. Här krävs notkunskap och helst lite vana från orkester/ensemblespel.
Kristianstad Gitarrorkester startades 1990 som ett led i att ge klassiska gitarrister möjlighet till orkesterspel. Under åren har orkestern konserterat flitigt, bl.a. på Malmö Musikhögskola samt konsertresor till bl.a. Polen, Finland och Italien.
Sättningen är alt 1 (kvint 1), alt 2 (kvint 2), prim, bas och kontrabasgitarr. Detta påminner mycket om stråkorkesterns sättning vilket också gör det möjligt att spela musik som i original är komponerad för densamma. I en del stycken används även soprangitarr (oktavgitarr).
Instrumenten finns att låna på musikskolan.

Så Fi Pi

Ledare: Josefin Bergholm Pettersson och David Zhang
Repeterar måndagar 16.00 - 17.15 i sal B104 på Musikskolan
I grunden en ensemble som just ny består av tvärflöjt, fiol, altfiol och piano, men som kan utökas med fler instrument.
Vi har en blandad repertoar och vi vänder oss till åldersgruppen högstadie/gymnasium och uppåt. (Maxålder 25 år)

Flute For Fun

Ledare: Monica Johannesson och Ylva Öhman
Repeterar torsdagar 17.00 - 18.30 i C4-gymnasiets aula.
Flute For Fun är musikskolans flöjtkör. Gruppen har även piccolaflöjt, altflöjt och basflöjt, som musikskolan kan låna ut. Ensemblen spelar en mycket blandad repertoar, t ex klassisk-, folk- och jazzmusik. Åldern i Flute For Fun är från högstadiet och uppåt.

Håll-i-wood

Ledare: Lena Bjerstedt
Repeterar onsdagar 17:10-18:10 i sal c28
Håll-i-wood är en blockflöjtsensemble för er som har spelat blockflöjt ett tag. Sammansättningen kan se olika ut från år till år. Är du 12 år eller äldre? Är du intresserad av att spela blockflöjt i grupp? Kan du spela sopran- och altblockflöjt och vill lära dej spela de övriga storlekarna i blockflöjtsfamiljen? Då är detta ensemblen för dig.

Musikskolans Saxofonkvartett S.S.O.B.- Super Sax O Beat

Ledare: Niklas Haak

Repeterar i projektform i Musiskolans lokaler

Saxofonkvartetten håller hög musikalisk nivå. Ensemblen har en stor musikalisk genrebredd och flera av arrangemangen är specialgjorda för denna musikgrupp. I ensemblen finns följande instrument representerade: sopransaxofon, altsaxofon, tenorsaxofon och barytonsaxofon.

Krististianstad musikskolas saxofonensemble

Ledare: Niklas Haak

Repeterar projektvis i Musikskolans lokaler.

I denna saxofonensemble får elever i åldern 10-20 år möjlighet att spela tillsammans. Alla saxofonelever som spelat i minst 3 år är välkomna att få vara med. Ensemblen medverkar ofta vid musikskolans konserter.

Trumpetsensemble

Ledare: Erik Hultstrand Ahlin

Repeterar torsdagar 17:50-19:00 i sal B101

Vi spelar blandad repertoar för trumpetensemble och vänder oss till dig som från 12 år och äldre. (Maxålder 25år)

Grovt brass

Ledare: Mats Kollback 

Repeterar torsdagar 18:10- 19:00 i sal c37

Precis som titeln anger innehåller ensemblen en samling av de större(grövre) brassinstrumenten. Det innebär alltså valthorn, tuba och trombone.

Marimbabandet - Slagverksensemble

Ledare: Lukas Elgmo
Repeterar tisdagar 18.30 - 19.30 i sal C16 eller B104 på Musikskolan.
Denna ensemble är startad 2015 och består av ungdomar främst på högstadiet och gymnasiet. Ensemblen spelar en blandad repertoar med allt från Yesterday till Cirkuz Renz.

Rockensemblerna

Ledare: Christoffer Larsson, David Hahne, Adam Jacobsson
Repeterar tisdagar 17.40 - 19.00 i sal C18, C28 och B103 på Musikskolan.
Musiken innefattar olika stilar inom rock och pop. Intresserade kan höra av sig till Christoffer, Adam eller David för mer info.

Metal/punkensemble/Rock

Ledare: Christoffer Larsson

Repeterar torsdagar 17:40-19:10 i sal c18 på Musikskolan.

Metal/punkensemblen är för dig som spelat lite gitarr, trummor, bas eller tycker om att sjunga och brinner för distade gitarrer och de lite tyngre musikstilarna.

Harptorsdag

Ledare: Susan Syverson
Repeterar sista fredagen i månaden kl 17:00-18:00 i sal B102 på Musikskolan.
Harp Kul är skolans första harpensemble för de elever som har spelat ca 1 - 4 terminer. Mycket gehörspel och favoritmelodier som eleverna känner till och tycker om.

Celtic Harpers

Ledare: Susan Syverson
Repeterar på onsdagar kl 17:10-17.50 i sal B102 på Musikskolan.
För elever som är redo att spela efter noter i original harparrangemang. Vi spelar mycket traditionell musik från den keltiska världen och även Norden. Celtic Harpers har en spelfärdig repertoar och tar emot spelningar i mån av tid. Vi spelar inte sällan ihop med stråkelever och bildar då en fin stråk-/strängorkester.

Kristianstad Harpensemble

Ledare: Susan Syverson.

Repeterar tisdagar 17.00-18.00 i sal B102 på Musikskolan. 

För elever som har spelat länge. Ensemblen håller hög musikalisk nivå och deltar varje år i ett flertal konserter och festivaler. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.