Börja hos oss

Vill du lära dig spela ett instrument eller gå någon annan av våra kurser? Då ska du fylla i en webbanmälan eller lämna in en anmälningsblankett till Musikskolan. Du placeras då i kö och så fort det blir din tur kommer du att kontaktas. Vissa kurser har längre kötid.

Du kan välja mellan en mängd olika instrument och kurser, oavsett vilken musik du gillar kan någon av våra fyrtio lärare hjälpa dig att förverkliga dina musikaliska drömmar.
Observera att anmälan till en kurs får göras först när eleven uppnått lägsta ålder för kursen.

Tilldelad plats löper på tills uppsägning görs av vårdnadshavaren till Musikskolans expedition.

Anmälan

Det går bra att anmäla sig antingen här på hemsidan eller manuellt. Gå in på länken under E-tjänster och fyll i din webbanmälan direkt eller ladda ner en blankett som du kan skriva ut och fylla i manuellt. Du kan även komma till expeditionen och hämta en blankett. Expeditionen hjälper dig också om du vill veta hur lång kö det är på det instrument du är intresserad av.

Avgift

Avgiften är för närvarande 500 kr per elev, termin och ämne (*). Debitering sker en månad in på terminen.
Om eleven slutar under pågående termin medges ingen reducering eller återbetalning av avgiften. 
Medverkan i ensemble/grupp är avgiftsfri om eleven har erlagt terminsavgift.

* Observera att musikalkurserna Stars och Flash kostar 1000 kr/termin eftersom de innefattar två ämnen; scenisk sång och dans. 
 

Hyra instrument 

Du måste ha tillgång till ett eget instrument så att du kan öva mellan lektionstillfällena. Om du inte har något eget instrument kan följande hyras på musikskolan, i mån av tillgång, till en kostnad av 300 kr/termin: Cello, Oboe, Fagott, Valthorn, Trombone, Baryton, Tuba, Violin (1/4, 1/2 och 3/4). Harpa kan hyras de två första åren. Övriga instrument måste du själv ordna.

Instrumentförrådets öppettider: Fram till 20190814, kontakta musikskolans expedition för information 044-136623

Kontaktperson därefter är Lotta Forsén-Awad, telefonnr. 0738-53 28 50

Övriga tider kontakta expeditionen.

Prova på

Är du osäker på vad du vill gå för kurs så kan våra instrumentprovarkvällar vara till hjälp. En gång per termin har vi öppet hus och då får alla barn möjlighet att prova spela på de flesta instrument vi har undervisning i. Då  träffar du även lärarna och kan ställa frågor och diskutera vilket instrument som passar dig. Håll utkik på hemsidan och vår facebook-sida när det är dags för instrumentprovarkväll nästa gång.

Du är också välkommen till våra konserter. Där kan du lyssna på några av de barn och ungdomar som redan går på Musikskolan. Då kanske du blir nyfiken på ett instrument du inte ens visste fanns.

Under terminerna finns det massor av tillfällen att komma och lyssna på musik i alla tänkbara konstellationer. Konsertprogram hittar du under fliken Konserter. Konserterna är alltid gratis om inget annat anges.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.