Åk 7 Musik

Detta läsår erbjuds åk 7 en konsert med bandet Skilla och en låtskrivarverkstad på skolan med PopUp Studion. För lärare erbjuds en kompetensutveckling i musik, se ovan under fliken "kompetensutveckling".

Konsert med Skilla

Skilla
Skilla

Skilla är ett band med fem musiker från Malmö. 2008 startade de skivbolaget "Or Die Records" för att kunna släppa sin version av popmusik på egen hand. De har framförallt gjort sig ett namn av att vara en liveakt som berör på djupet och har sedan start turnerat Europa i omgångar, bland annat som förband till Miss Li och Ewert And The Two Dragons. De har släppt tre fullängdsalbum, senast "A Storm" som släpptes hösten 2013. Singeln Wounded Hearts (se klippet ovan)  har plockats upp av MTV för "Catfish: The TV Show.

Skilla består av:
Nina Christensen, sång
Lisa Godin, gitarr
Vanja Gottlow, bas
Amanda Savbrant, trummor
Elin Hörberg, keyboard

Konserten med Skilla gavs vecka 13.
Arrangör: Kulturhuset Barbacka

Förslag på förberedelser
Förslag på förberedelser:
- Vad är det som gör en låt bra?
- Vad är det bästa med att gå på en livekonsert?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Låtskrivarverkstad på skolan
Klassens egen låt!

PopUp Studion
PopUp Studion. Jens Andersson och Simon Lussi.

I denna musikworkshop får klassen skriva en låttext, skapa musik och med digital teknik spela in en alldeles egen låt i klassrummet tillsammans med musikerna Jens Andersson från The Ark och Simon Lussi.

Lektionen inleds med en introduktion om musikproduktionens historia. Jens och Simon visar filmklipp och diskuterar tillsammans med eleverna vad musik egentligen är och hur en låt är uppbyggd. Därefter går de igenom den tekniska utrustning som används inom modern musikproduktion idag och som de har med sig. Efter introduktionen är det dags för eleverna att själva spela in, allt ifrån trummor och bas, till handklapp. Därefter arbetar eleverna gruppvis med egna meningar som vi sätter ihop till en låttext. Vi sjunger sedan in texten tillsammans

Texten som eleverna har skrivit sjungs in och låten mixas ihop. Avslutningsvis lyssnar vi på låten tillsammans. Låten skickas till skolan som mp3-fil i två exemplar, både med och utan text, så att möjligheten finns att själva jobba vidare med andra texter. Jobbar skolan med ett speciellt tema går det utmärkt att skapa låten kring detta.

Låtskrivarverkstaden med PopUp Studion avslutades i mars.
Arrangör: Kulturhuset Barbacka
Förslag på förberedelser
Förslag på förberedelser:
- Vad är det som gör att en låt är bra?
- Varför tror du att människor har behov av att lyssna på musik?

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.