Åk 6 Dans

Detta läsår erbjuds åk 6 en dansworkshop på skolan samt en dansföreställning. För lärare erbjuds en kompetensutveckling i dans, se under fliken "kompetensutveckling".

Dansworkshop på skolan

Dansworkshop åk 6

I denna dansworkshop provar eleverna på modern dans och olika dans- och rörelseövningar samt improvisation. Eleverna utgår från sig själv och ges möjlighet att hitta egna uttryck och lära känna sin kropp. De utmanas att skapa egna rörelser/danssteg enskilt och i grupp utifrån givna ramar och verktyg. En kreativ uppgift blir att skapa en koreografi. Dansworkshopen är en skapande process där vi utforskar, uttrycker, utvecklar och har roligt tillsammans! För lärarna är dansworkshopen en inspiration till att använda dans i sin undervisning och ett tillfälle att få mer kunskap om elevernas olika förmågor.

Datum: vårterminen 2017
Tid: förmiddag och/eller eftermiddag
Lokal: På skolan. Gymnastiksal med musikanläggning.
Ledare: Jessica Ström och David Kummer
Arr: Kulturhuset Barbacka

Bokning: Klasserna kontaktas av Barbackas danspedagog Jessica Ström för schemabokning.

 Förslag på förberedelser
Förslag på förberedelse:
- Vad gör en koreograf?
- Vad är modern dans?

Nedan hittar du också en bra PDF-fil som ger praktiska tips om vad du kan tänka på innan,under och efter en dansföreställning, för att du och din grupp ska få en så bra upplevelse som möjligt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dansföreställning 100 likes

Vad händer om man inte får några ”LIKES”? Om man inte finns på Facebook och Instagram – finns man inte alls då? 100 likes sätter fokus på ungas sårbarhet, beroende av sociala medier och den eviga strävan efter att bli sedd. Koreograf Mari Carrasco skapar med fartfylld energi, humor och ironi en koreografisk värld, där unga människor står i centrum. Konceptet har skapats i samarbete med Marie Brolin-Tani, konstnärlig ledare på Black Box Dance Company.

OBS: Dansföreställningen100 likes visades höstterminen 2016.
Ny föreställning för åk 6 ges lå 17/18.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.