Åk 3 Teater

Detta läsår erbjuds åk 3 det pedagogiska programmet "Upptäck teatern" samt föreställningen "Kärlekens matsal". För lärare erbjuds också en kompetensutveckling i teater som du hittar under fliken "kompetensutveckling", se ovan.

Dramapedagogiskt program - Upptäck teatern

I Tivoliparken ligger en av Sveriges äldsta teatrar som fortfarande är i bruk – Kristianstads Teater! I detta dramapedagogiska program ger vi alla barn i årskurs 3 i Kristianstads kommun möjlighet att upptäcka denna pärla. Vi provar att stå på scen, vi upptäcker teaterns möjligheter vad gäller ljud och ljus samt gör olika dramapedagogiska övningar. Vi kastar oss också in i begreppsvärlden som hör till teaterns magiska värld.

Datum: Hela läsåret med start vecka 39 och t o m vecka 14
Tid: kl. 9.00-10.30 och 11.45-13.15
Speltid: 90 min
Antal platser: Minst 10 och max 25 elever. På små skolor kan åk 4 inkluderas om gruppen annars blir för liten. Läraren deltar tillsammans med eleverna i programmet.
Lokal: Kristianstads Teater
För att boka se under Länkar
Arr: Kulturhuset Barbacka


Förslag på förberedelser
- Vilka jobbar på en teater?
- Vad är det för skillnad mellan att se på teater och en film?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teaterföreställning - Kärlekens Matsal

Vem är du kär i? Varför är du kär i den du är kär i? Vill du vara ihop med den du är kär i? Vill du vara ihop med den personen hela livet eller bara en liten stund? Vad gillar den personen du är kär i för mat? Gillar du samma mat? Betyder det att ni är som gjorda för varandra? Finns det en mall att följa när man är kär? Roland är mattant i en matsal. En dag ringer hans pojkvän Bart och gör slut med honom och världen slås i spillror för honom. Men sakta bygger han upp den igen, med hjälp av några elvaåringar som är i matsalen som alla känner olika saker för varandra. Tillsammans skapar de ett kärleksalfabet, en slags ordning att följa så att man lär sig förstå kärleken bättre. Men går det verkligen att förstå sig på kärleken? Av Månteatern.

Kärlekens matsal
Kärlekens matsal av Månteatern. Foto: Henrik Hulander

Datum: Vecka 12, 20-24 mars 2017
Tid: kl. 9.30 och 12.00
Speltid: 65 minuter
Antal platser: 90 per föreställning
Lokal: Spelhålan, Kulturhuset Barbacka
Arr: Kulturhuset Barbacka

För att boka se under Länkar


Förslag på förberedelser
- Vilka jobbar på en teater?
- Får alla bli kära i vem de vill?

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.