Åk 2 Musik

Program för åk 2 läsår 16/17. Detta läsår erbjuds åk 2 det pedagogiska programmet "Musik och rytmikglädje" samt musikteatern "Allrakäraste syster". För lärare erbjuds också kompetensutveckling i musik som du hittar ovan under fliken "kompetensutveckling".

Pedagogiskt musikprogram - Musik- och rytmikglädje

En pedagog från Kommunala Musikskolan kommer ut till skolorna och träffar alla elever i årskurs 2 vid fyra tillfällen under ett läsår. Under dessa tillfällen får eleverna sjunga och göra rörelse- och rytmiklekar. De får också lära känna och prova på att spela på olika spännande instrument. Eleverna blir inbjudna till musikskolans instrumentprovarkvällar som hålls en till två gånger/termin på Musikskolan.

Datum: hösten 2016 och våren 2017 (hela läsåret)
Tid: 40 minuter x 4 tillfällen/klass
Lokal: På skolorna. Bra utrymme för rörelse

Bokning: skolorna kontaktas av Musikskolan
Arr: Kommunala Musikskolan


Förslag på förberedelse med eleverna inför Musikskolans besök

- Vilka instrument känner du till?
- Lyssna på ett klassiskt stycke. Vilka känslor känner du när du lyssnar?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Musikteater - Allrakäraste syster

Allrakäraste syster är en av Astrid Lindgrens mest älskade och dubbelbottnade barnböcker. Boken handlar om tillhörighet, längtan efter att bli sedd och fantasins kraft som räddar oss från ensamhet. Sångaren och låtskrivaren Sofia Thelin har tonsatt boken och skapat en folkmusikalisk visopera med dragning åt både renässansmusik och nutida musik. Det är en musikteaterföreställning där visa, folkmusik, barnröster, nycirkus och ljusprojektioner blandas. Medverkar gör två barnsolister och en orkester med några av Malmös främsta folkmusiker. De bidrar med stråkar, slagverk, flöjter, bouzouki och dragspel. Musikerna i folkorkestern spelar, sjunger och agerar på scen. Artister från Cirkus Saga uppträder och totalt är det en ensemble på 13 personer på scen. Publiken kan förbereda sig på en musikaliskt sprakande föreställning i sagans värld!
Arr: Kulturhuset Barbacka i samarbete med UNGA Musik i syd

OBS: Allrakäraste syster visades höstterminen 2016.
Ny konsert för åk 2 ges lå 17/18.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.