Kompetensutveckling

Här hittar du kompetensutvecklingarna som erbjuds i Kulturnyckeln under vårterminen 2017. De är kostnadsfria för pedagoger i Kristianstad. Observera att många kompetensutvecklingar redan har genomförts under höstterminen. Nytt utbud kommer läsår 17/18.

Hur gör vi sagoläsning mer levande?

Affisch Nasse hittar en stol

Kompetensutvecklingen är kopplad till föreställningen Nasse  hittar en  stol  som visas för barn i förskolan och utförs  av  Kevin  Benn.
Kompetensutvecklingen består av workshops i kreativt berättande och är uppdelad på två olika tillfällen.  Första delen handlar om vad som gör en bra berättelse och vad vi kan göra och tänka på när vi vill förstärka vårt berättande t ex med rösten, gesterna, känslorna och pauserna. Workshopen hålls i grupper om max 20 deltagare och efter första träffen får deltagarna en uppgift att jobba med till det andra tillfället. Under det andra tillfället kommer deltagarna att arbeta vidare med den uppgift de fick och Kevin gör en sammanfattning av de två tillfällena och ger tips på hur de kan arbeta vidare ute på förskolorna.

Datum: Vecka 16 och vecka 19 kl. 08.30-11.00 eller kl. 13.00–15.30 (med fikapaus).
Vänder sig till: personal i förskolan.
Lokal: Kulturkvarteret, Ateljén (Vån II)
Arrangörer: Unga Musik i Syd, Utvecklingscentrum i samarbete med Kulturhuset Barbacka

För att boka programmet se under Länkar.


Sång och musik 

Musikskolan anordnar en workshop med musik- och sånglekar för pedagoger som arbetar i årskurs 1 & 2. Genom praktiska övningar, diskussion och reflektion arbetar vi med sång, musik och rytmik på ett enkelt sätt. Vi undersöker hur man som pedagog kan integrera dessa ämnen i skolans verksamhet, utan att nödvändigtvis själv kunna spela ett instrument. Under workshopen kommer vi att jobba med sånger, rörelser och musiklekar till inspelad musik och prata om hur man kan öva ett aktivt musiklyssnande. Deltagarna får med sig ett häfte med det material vi har jobbat med under workshopen.

Datum & tid: tisdag 21 mars 2017, 14.30-17.00.
Lokal: Garaget, Kulturhuset Barbacka
För vem: pedagoger i årskurs 1 & 2, i mån av plats även för F-klass och åk 3.
Arrangör: Kommunala Musikskolan

Bokning: Bokas via mejl till Musikskolans expedition: eva.johansson2@kristianstad.se

  

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.