Kulturnyckeln

Kulturnyckeln är Kristianstads kommuns kulturgaranti och riktar sig till alla barn från 3 år i förskolan och till elever i grundskolan. Kulturnyckeln är kostnadsfri och gratis transport ingår.

Skolklass i Vä får besök av musikpedagog
Skolklass i Vä får besök av musikpedagog

Kulturnyckeln gör det möjligt för alla barn och elever i kommunen att ta del av kultur i förskolan och grundskolan. Det innebär en förbättrad möjlighet att kontinuerligt under hela sin skoltid få möta olika former av extern professionellt producerad kultur. 

Boka transport

Om det inte är gångavstånd för eleverna ingår också gratis transport. Du bokar på olika sätt beroende på om det är en kommunal eller fristående skola du arbetar på.  

Förskolor

Kulturhuset Barbacka ansvarar för transporten och det ingår i bokningen.

Kommunala skolor

Transporten bokas via bussbeställningsblanketten som du hittar på sidan Bussbeställning på intranätet. Observera att du måste vara anställd i Kristianstads kommun för att komma åt intranätet och blanketten på länken. Du kan också ladda ner blanketten från Kulturnyckelns bokningssida, när du är inloggad, under fliken Transport.

Bussbeställning, Kristianstads kommuns intranät

Fristående skolor

Du bokar buss via kommunens transportenhet. Instruktioner och blankett hittar du under fliken Transport på Kulturnyckelns bokningssida (du måste vara inloggad).

Vanliga frågor

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.