VVS- och fastighetsprogrammet

Är du händig och gillar att lösa tekniska problem? Då har du chansen att bli VVS-, kylmontör eller fastighetsskötare - yrken som är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden!

Programmet är för dig som vill arbeta inom områden där kunskaper om energi och miljö är viktiga. Minst 15 veckor av utbildningstiden är arbetsförlagt lärande (APL) och görs i åk 2 och 3.

Den grundläggande högskolebehörigheten läses inom det individuella valet och du läser den ena kursen som utökat. Du väljer den grundläggande högskolebehörigheten i samband med inriktningsvalet till åk 2.

VVS 

Du lär dig bland annat hur man drar rör för att få bästa möjliga effekt vid uppvärmning och ventilationVi bedriver en förstklassig utbildning som rekommenderas VVS-branschens yrkesnämnd. Här lär du dig att installera och reparera värme-, ventilation-, avloppsanläggningar. VVS = Värme, Ventilation och Sanitet. 

Vi har yrkesutgång till VVS-montör. Efter ca två år på ett VVS företag som  lärling med lärlingslön kan du vara en branschcertifiera och fullbetald VVS-montör.

 

Kyl- och värmepumpsteknik

Här fördjupar du dig i installation, service, drift och underhåll av olika anläggningar som t ex kyl- och frysdiskar, värmepumpar och isbanor. Vi har yrkesutgången kylmontör. Efter gymnasiet kan du göra certifieringsprovet och efter ett godkänt prov kan du titulera dig certifierad kyl & värmepumpsmontör.

 

Fastighet

Vi har yrkesutgången fastighetsskötare. Med en yrkesexamen i ryggen kan du börja arbeta direkt efter gymnasiet som fastighetsskötare. Utöver installation, drift och underhåll, service och reparationer i fastigheter har en fastighetsskötare även ett stort ansvar för skötsel av utemiljön.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.