Om en månad är de färdiga fordonstekniker!

Uppdaterad:den 31 maj 2022 13:16

En vanlig fredag jobbar Maja och Jonathan i fordonshallen på Wendesgymnasiet. Om en månad tar de steget ut till sina väntande jobb som fordonstekniker på företag i Kristianstad.

Jonathan på lärlingsutbildningen.

De är lite äldre än övriga elever som står böjda över förbränningsscheman eller pluggar ellära men är ett vant inslag i fordonshallen på Wendesgymnasiet. Under ledning av sin lärare Hans har de under 10 månader läst till fordonstekniker och har nu båda fasta anställningar som väntar vid examen i juni.

Jonathan och Maja stannar upp i arbetet och pratar med Wendes webbredaktör.

- Jag gick teater på gymnasiet och sedan jobbade jag som fönsterputsare men det här är mycket roligare, berättar Maja.

- Lärlingsutbildningen är väldigt bra men för mig var det okänt att vi har den här i Kristianstad så först sökte jag en utbildning i Lund, skrockar Jonathan.

Hans Persson plockar iordning efter dagens lektion och inflikar:

- Ja vi flyger lite under radarn men själv har jag varit lärare på den här utbildningen i nio år nu och har examinerat många bra fordonstekniker så branschen är ju glada att vi finns och det är viktigast.

Maja är snart färdig fordonstekniker.

Hans är lärare på lärlingsutbildningen.