Fint resultat i Yrkes-SM!

Uppdaterad:den 7 juli 2022 14:08

Joel Nilsson tävlade i lastbilsteknik och Isac Knutsson i maskinteknik. Hur gick det för dem i Yrkes-SM?

Joel Nilsson tog guld i Yrkes-SM
Gruppbild på deltagare.

Evelina Nilsson på Wendes bygg- och anläggningsprogram var en av nio som kvalade in till Yrkes-SM.

Elever och lärare har hunnit hämta sig efter den intensiva veckan med deltävlingar i Yrkes-SM i Växjö. Med sig hem har de mycket intryck och många nya bekantskaper. Utöver de tävlande så drog Yrkes-SM mer än 20 000 besökare!

Wendesgymnasiet är en liten skola men kan ändå välkomna hem Isac Knutsson, vinnare i maskinteknik och Joel Nilsson, silvermedaljör i lastbilsteknik.

- Tävlingen har förhoppningsvis ökat intresset för de

utbildningar vi har och de  yrken branscherna erbjuder

Isac Knutsson med medalj kring halsen.

Isac Knutsson, vinnare i maskinteknik i Yrkes-SM 2022!

våra elever, säger rektor Mattias Jönsson.

- Var det någon inriktning du tyckte var spännande att följa under Yrkes-SM?, frågar Wendes webbredaktör.

- När jag såg Karl som är elev på anläggningsfordon tävla inom maskinteknik med en hjullastare som har en skopa med volymen 1,6 kubikmeter och hjulgrävare som både har planeringsskopa och pallgafflar blev jag riktigt imponerad. Tänk om man kunde välja gymnasieutbildning idag!

Se alla våra tävlande på Instagram.

Meddela fel på sidan