Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är en utmärkt bas om du vill studera vidare till t ex läkare, veterinär, astronom, jurist eller bli forskare. Programmet är till för dig som är intresserad av naturvetenskap och vill ha en bred studieförberedande utbildning med modernt upplägg

Vi jobbar både teoretiskt och praktiskt utifrån, laborationer, datorsimuleringar och fältstudier. Vi har fokus på våra naturvetenskapliga ämnen där elever har stora möjligheter att påverka. Grundtanken i undervisningen är att erbjuda en ämnesövergripande helhet, vilket ger en djupare förståelse kring omvärlden och naturen. Det är en meriterande och användbar utbildning som öppnar många dörrar för framtida utbildnings- eller yrkesval.

Vi hjälper dig att upptäcka världen genom att erbjuda utbytesprogram med t ex Kina. Vi ligger i framkant vad det gäller IT och pedagogik och du har ständig tillgänglighet på allt. 

Inriktningar och programfördjupning

Naturvetenskapsprogrammet vid Söderportgymnasiet har inriktningen naturvetenskap där du fördjupar dig i biologi, fysik, kemi och matematik.

I programfördjupningen får du möjlighet att specialisera och bredda dig ytterligare. Du kan välja att fördjupa dig inom avancerad matematik, psykologi och språk.

Under utbildningen läser du ett naturvetenskapligt ämne åt gången. Det innebär t ex att du fokuserat studerar biologi under en period, följt av kemi och avslutningsvis fysik. Detta skapar en helhet och en kontinuitet i dina studier.

Elever och lärare tillsammans

För att inspirera och väcka nyfikenhet arbetar elever och lärare tillsammans med varierade arbetsformer, både i skolan, mot arbetslivet och högre studier.

Du får lära dig tänka logiskt och kritiskt, och att arbeta med problemlösning. Du kommer att bli bättre på att argumentera och uttrycka dig i tal och skrift, samtidigt som du får en stark naturvetenskaplig grund att stå på.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.