Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är en utmärkt bas om du vill studera vidare till t.ex. läkare, veterinär, astronom, jurist eller bli forskare. Programmet har en miljöprofil, där studier i flera ämnen kombineras och ger dig en bred och viktig kunskap om hur vi når hållbar utveckling.

Vi jobbar både teoretiskt och praktiskt utifrån, laborationer, datorsimuleringar och fältstudier. Vi har fokus på våra naturvetenskapliga ämnen där elever har stora möjligheter att påverka. Grundtanken i undervisningen är att erbjuda en ämnesövergripande helhet, vilket ger en djupare förståelse kring omvärlden och naturen. Det är en meriterande och användbar utbildning som
öppnar många dörrar för framtida utbildnings- eller yrkesval. Vi ligger i framkant vad det gäller IT och pedagogik och du har ständig tillgänglighet på allt.

Inriktningar och programfördjupning

Naturvetenskapsprogrammet vid Söderportgymnasiet har inriktningen naturvetenskap där du fördjupar dig i biologi, fysik, kemi och matematik. I programfördjupningen får du möjlighet att specialisera och bredda dig ytterligare. Du kan välja att fördjupa dig inom avancerad matematik, naturvetenskap, energi och miljö.

Elever och lärare tillsammans 

För att inspirera och väcka nyfikenhet arbetar elever och lärare tillsammans med varierade arbetsformer, både i skolan, mot arbetslivet och högre studier. Du får lära dig tänka logiskt och kritiskt, och att arbeta med problemlösning. Du kommer att bli bättre på att argumentera och uttrycka dig i tal och skrift, samtidigt som du får en stark naturvetenskaplig grund att stå på.

NIU – Nationell idrottsutbildning 

På Naturvetenskapsprogrammet kan du kombinera gymnasiestudierna med en elitsatsning i amerikansk fotboll, fotboll, friidrott, golf eller handboll om du väljer att gå NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning). Från och med läsår 23/24 kommer NIU även innefatta simning. Läs mer

Plugga vidare till

läkare, ingenjör, jurist, kemist

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets Reception

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 31 KRISTIANSTAD

Fler kontakter

Liselott Bertilsson

Studie- och yrkesvägledare

0733-13 52 92