Humanistiska programmet

Brinner du för språk och är intresserad av historia, kommunikation och kultur? Har du planer på att studera eller arbeta utomlands? Då ska du välja Humanistiska programmet på Söderportgymnasiet.

På Söderportgymnasiet erbjuder vi Humanistiska programmet med den nationella inriktningen mot språk. Detta är ett brett program som ger behörighet till många utbildningar på universitet och högskola. Väljer du att läsa kursen matematik 2 får du samma grundbehörighet som på samhällsvetenskapsprogrammet. 

Inget annat program erbjuder lika många språkpoäng

Efterfrågan på språkkunskaper ökar i världen och på humanistiska programmet läser du förutom engelska minst två moderna språk och latin. När du börjar gymnasiet fortsätter du med ditt huvudspråk franska, tyska eller spanska och i årskurs två väljer du ett nytt språk. Du kan välja mellan franska, italienska, mandarin, spanska och tyska. Studier  i latin fungerar som ett stöd i dina språkstudier och ger dig förståelse för Europas kulturarv. 

Kunskap i och om språk

Förutom kunskaper i språk tillägnar du dig kunskaper om språk. I kursen människans språk studerar du språk och kultur ur olika perspektiv t ex hur språk påverkar oss och den värld vi lever i, hur makt och identitet uttrycks genom språk och vad det egentligen innebär att kunna ett språk.

Dessutom får du möjlighet att utveckla språklig säkerhet och kreativitet i både tal  och skrift i många av de kurser som erbjuds på programmet. 

Humanistiska programmet öppnar upp hela världen

Läser du humanistiska programmet är du väl förberedd för fortsatta studier på högskola och universitet. För en humanist med fördjupade språkkunskaper och en bred allmänbildning i humaniora och samhällsvetenskap öppnar sig världen!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets Reception

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 41 KRISTIANSTAD

Fler kontakter

Evalotta Enqvist

Rektor

0733-13 61 92

Berat Halili

Studie- och yrkesvägledare NA, SA, HU

0724-67 80 99

Se mer på YouTube

Välkommen! Vi lägger upp mer efterhand

Se mer!