Om skolan

Skolan ligger i Kristianstads centrum, ca fem minuters gångväg från järnvägsstationen och är stadens äldsta gymnasium med pedagogik anpassad efter program och elever samt erfarna lärare

De största programmen på skolan är Samhällsvetenskapsprogrammet, där vi erbjuder flest inriktningar i kommunen, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, International Baccalaureate, Nationellt godkänt idrottsprogram, Naturvetenskapsprogrammet, IM/ISPEC, Riksgymnasiet för rörelsehindrade och Gymnasiesärskolan.

Skolan samverkar med C4-gymnasiet i t ex språkutbudet och en del individuella val.

Vi som arbetar på Söderportgymnasiet har en vision – att alla elever som lämnar gymnasiet ska känna att de har utvecklats optimalt utifrån sina förutsättningar. Unika möjligheter
Ta för dig av de unika möjligheter som vi vid Söderportgymnasiet erbjuder förutom vårt kursutbud. Vi har bland annat en internationell prägel som FN-skola, möjlighet till entreprenörsskap genom Ungt företagande. Vi erbjuder kinesiska som språk och vi satsar stort på både idrott och IT. Bredden i vårt utbud ger många chans att "hitta rätt" och samtidigt som vi värnar om djupet i utbildningarna siktar vi mot toppen med spetskompetensutbildning.    

NIU – kombinera studier och idrott

Vill du kombinera gymnasiestudierna med en elitsatsning på fotboll, handboll, amerikansk fotboll, friidrott eller golf kan du välja att gå NIU (Nationellt godkänd Idrottsutbildning).

Efter godkänt antagningsprov till NIU måste du även bli antagen till antingen Samhällsvetenskapsprogrammet eller Ekonomiprogrammet.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets reception

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 31 KRISTIANSTAD

Vision

Vision

Söderportgymnasiet vill vara en skola där varje elev ska kunna känna att hen har lyckats med hänsyn till sina personliga förutsättningar och mål.

Program