Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledarnas uppgift är bland annat att informera och vägleda dig inför ditt val av kurser, fortsatt utbildning och yrkesverksamhet.

Studie- och yrkesvägledarnas uppgift är att informera och vägleda elever inför val av kurser, fortsatta studier samt yrkesval. Under gymnasietiden får eleverna en hel del studie- och yrkesinformation klassvis, men en elev kan också söka upp studievägledaren för enskilda samtal. Studie- och yrkesvägledaren ansvarar också för den individuella studieplanen.

På Söderportgymnasiet arbetar fyra studie- och yrkesvägledare med huvudansvar för olika program. Se information under respektive program för ansvarig SYV. Studie- och yrkesvägledaren finns även tillgänglig för elever som funderar på att söka till något av våra program eller har frågor om gymnasieskolan.

På andra våningen i huvudbyggnaden finns skriftlig information från olika universitet och högskolor såväl i Sverige som utomlands, information om andra utbildningsformer, som Folkhögskola och Yrkeshögskola, samt yrkesinformation.

 

Vanliga frågor

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets reception

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 31 KRISTIANSTAD

Fler kontakter

Liselott Bertilsson

Studie- och yrkesvägledare

0733-13 52 92

Berat Halili

Studie- och yrkesvägledare VO, SA

0724-67 80 99

Karin Boudebba

Studie- och yrkesvägledare, BF

0729-84 89 76

Eva Lindros

Studie- och yrkesvägledare

0733-13 44 33