Om skolan

På Riksgymnasiet i Kristianstad har vi förståelse för och kunskap om ungdomar med rörelsehinder. Vi har stora möjligheter att anpassa utbildningen så att den kommer att passa just dig.

Riksgymnasiet är ingen egen skola då undervisningen ges inom den kommunala gymnasieskolan. Du som är behörig kan alltså gå på de nationella program som erbjuds på de kommunala skolorna. Du går då i stor klass. Just nu har vi elever som läser på handels- och administrationsprogrammet, , samhällsvetenskapsprogrammet, restaurang - och livsmedelsprogrammet, el - och energiprogrammet, fordonsprogrammet och estetiska programmet . På programmen får du stöd från Riksgymnasiet. Stödet beror på vilka behov du har, men det kan till exempel vara studerandeassistent, förlängd studietid, tekniska anpassningar, speciallärare och anpassade prov.    

På Riksgymnasiet finns också ett introduktionsprogram för dig som ännu inte är behörig. Där läser du i mindre grupper med ca 4 till 8 elever. I dessa grupper finns assistenter och lärarna gör pedagogiska anpassningar efter varje elevs behov. Vi erbjuder även lärarledd pedagogisk handledning för alla elever på Riksgymnasiet.

Du har möjlighet till habilitering under skoltid. Då kan du träffa arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast och sjuksköterska. Det går också att få habiliteringsbad på schemat under skoldagen. För att få in allt detta på schemat finns möjligheten att beviljas ett fjärde år.

BussAlla gymnasieskolorna i Kristianstad ligger inte i centrum. Riksgymnasiet har därför egna transportfordon som du kan åka med och du behöver inte boka färdtjänst. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Riksgymnasiet Kristianstad

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 99

Besöksadress

Ö Boulevarden 13

291 53 Kristianstad

Fler kontakter

Tony Ivarsson

Rektor

0733-13 52 99

Anna Håkansson

Besökssamordnare

0733-13 61 15