Industriteknikprogrammet

Med vårt industritekniska program har du möjlighet att med praktisk inriktning prova på olika teknikområden för att se om det är något du vill syssla med i framtiden. Vi har tagit fasta på vad elever och företag önskar inom det produktionstekniska området.

Verklighetsförankrad utbildning

Vårt industritekniska program samarbetar nära med teknikföretagen i Kristianstad. Minst 15 veckor av utbildningen är arbetsplatsförlagd. Det industritekniska yrkesområdet förändras snabbt, så praktiken ger dig en väg in i fortsatt lärande i yrkeslivet. Ett företags överlevnad kan vara helt beroende av sin inre kreativa kraft att förändras. Utbildningen ska därför hjälpa dig att utveckla din förmåga till problemlösning och stimulera dig att tänka kreativt, så att du är väl förberedd för att gå direkt ut i ett lönsamt yrke.

Inriktningar

Produkt och maskinteknik

Svetsteknik

Du arbetar under en stor del av tiden i vår verkstad med alla stegen från en idé till en färdig produkt. Detta innebär att du får lära dig att programmera datorstyrda maskiner (CNC-teknik); att använda olika svetsmetoder (sammanfogning); att klippa och forma plåt, att svarva och fräsa i manuella maskiner (produktionsutrustning); att använda tekniska handböcker och att tillverka saker efter maskinritningar.

Fördjupningar

Inom ramen för individuella val kan du fördjupa dig i plåt-, svets- och verkstads-teknik. För grundläggande behörighet till studier vid universitet och högskola kan du läsa kurserna Svenska 2 och Engelska 6. Svenska 2 kan du läsa som individuellt val och Engelska 6 har du möjlighet att läsa som utökad kurs.

Du kan även profilera dig mot ekonomi och företagande och läsa ett modernt språk. Här är några exempel på yrken som utbildningen på industritekniska programmet kvalificerar dig för:

Processoperatör, Resemontör, Teknisk säljare, Reparations- och underhållsmekaniker, Svetsare, Automationstekniker, CNC-operatör, Verktygsmakare, Maskinoperatör, Plåtslagare, Montör, (tekniker), Produktionstekniker, Internationell svetsare

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Industriteknik

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-136502

Besöksadress

Österäng

Sjövägen 30

291 43 Kristianstad

Fler kontakter

Urban Widmark

Rektor

0733-136504

Eva Svensson

Studie- och yrkesvägledare

0733-135666