Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av vetenskap och matematik och vill ha en bred och allmänbildande gymnasieutbildning. Utbildningen är ett utmärkt sätt att påbörja din resa mot fortsatta studier på högskola eller universitet!

Programmet passar dig som har stort intresse och goda förkunskaper i framförallt ämnena matematik, fysik, kemi och biologi. Under din studietid utvecklar du bland annat förmåga att kritiskt värdera, analysera och granska information med naturvetenskapligt innehåll. Ämnet matematik har en framträdande roll genom hela studietiden. Ämnet läses både som ett enskilt ämne, men är även ett redskap i de naturvetenskapliga ämnena. 

Förutom karaktärs- och gymnasiegemensamma ämnena, finns det goda möjligheter att välja kurser efter dina intressen. Du har t e x möjlighet att välja privatjuridik, entreprenörskap, programmering, sociologi, moderna språk (steg 1-5) eller något av våra andra ämnen som intresserar dig. 

När din gymnasietid är över har du goda möjligheter att läsa på universitet eller högskola. Du har ett stort utbud av olika yrkesvägar. Välj mellan läkare, matematiker, psykolog, veterinär, pilot, civilingenjör eller någon annan utbildning som du är intresserad av. Valmöjligheterna är stora. Flera av våra studenter väljer även att läsa vidare utomlands t e x USA, England, Spanien eller Australien. Vi har även en del av våra studenter som väljer att göra ett utbytesår under sin gymnasietid på Österänggymnasiet. Vår skickliga studie- och yrkesvägledare kan guida dig vidare om du har frågor hur du bäst kan forma din framtid.  

I våra klasser råder det arbetsro och god gemenskap. Det utgör är en bra grund för lärande och utveckling. Våra lärare har god kompetens och lång erfarenhet i sina ämnen. De finns till för dig och för att du ska nå dina personliga mål. De ger dig den undervisning och det stöd du behöver för att utvecklas på bästa sätt, så du är väl förberedd för vidare studier. 

 

Österänggymnasiet erbjuder två programinriktningar:

Naturvetenskap/Naturvetenskap (NANAT):

Ger dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Det är denna inriktning som ger den bredaste högskoleförberedande grunden bland alla gymnasieutbildningar.

Naturvetenskap/Samhälle (NANAS):

Ger dig baskunskaper i fysik och kemi, samt fördjupade kunskaper inom främst biologi, samhällskunskap och geografi. Passar dig som vill studera en samhällsorienterad inriktning av naturvetenskapsprogrammet.

 

Plugga vidare till

Läkare, matematiker, psykolog, veterinär, pilot eller civilingenjör.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Naturvetenskap Österäng

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 65 02

Besöksadress

Österänggymnasiet

Sjövägen 30

291 43 Kristianstad

Fler kontakter

Louise Johansson

Studie och yrkesvägledare

0733-13 65 16

Nina Olin

Rektor NA

0733- 136507