Om skolan

Österänggymnasiet ligger alldeles intill strövområdet Björket och är den största gymnasieskolan i Kristianstads kommun. Det tar ungefär fem minuter med buss från Kristianstad centrum till Österänggymnasiet.

Vi tror på elevens vilja och förmåga att ta ansvar för sin egen utveckling och sitt lärande och vårt breda och varierade utbud av utbildningar skapar en kreativ och dynamisk atmosfär.

Den speciella österängandan

Våra elever brukar framhålla den speciella österänganda som gör att gymnasietiden upplevs som både positiv och utvecklande.
Under årens lopp har flera av våra elever på yrkesprogrammen skördat stora framgångar på yrkestävlingar, såväl nationellt som internationellt.
Vi erbjuder tre högskoleförberedande program samt fyra yrkesprogram. Vi erbjuder även många möjligheter inom individuellt val. Hos oss går det att hitta utbildningar som passar de allra flesta.
Språk och Ungt företagande kan du läsa i olika omfattning på alla program och för dig som inte är behörig till gymnasiet finns det ett introduktionsprogram.
Utöver gymnasieutbildning bedriver vi även vuxenutbildning och yrkeshögskola.

Maten lagas i eget kök

Maten som eleverna serveras lagas i skolans egna kök med hjälp av blivande kockar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Skolan har en egen butik, där kan du handla kakor, bröd och mat som tillverkas av eleverna på de olika livsmedels-utbildningarna.
Österänggymnasiets elevkår är mycket aktiv för att du som pluggar ska trivas. Under terminerna ser de till att det händer ¨saker för alla smaker¨.


Österänggymnasiet har sju program; El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Samhällsprogrammet, Teknikprogrammet och Introduktionsprogrammen.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Österänggymnasiets restaurang

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-136532

Besöksadress

Österänggymnasiet Restaurang

Sjövägen 30

291 43 Kristianstad