Vård- och omsorgsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet är en utbildning för dig – kille eller tjej – som är intresserad av människor. Programmet ger dig sådana kunskaper att du i framtiden kan arbeta med människor som behöver hjälp och stöd av olika slag. Teori och praktik kombineras i utbildningen.

Skolan lär ut sambandet mellan kropp, själ, hälsa och sjukdom. Det finns ett metodrum på skolan där du som elev får träna på praktiska moment inom omvårdnad. Utbildningen ger också möjlighet till specialisering inom t.ex. akutsjukvård och barn- och ungdomssjukvård.
Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en viktig del av dina studier. Här får du värdefull yrkeserfarenhet och har möjlighet att knyta kontakter i branschen. Sammanlagt ingår 17 veckors APL under dina tre år som elev hos oss, då du är ute på olika arbetsplatser inom vård- och omsorg.
NIU – Nationell Idrottsutbildning
På Vård- och omsorgsprogrammet kan du kombinera gymnasiestudierna med elitsatsning i idrott om du väljer att gå Nationell Idrottsutbildning. Läs mer på NIU hemsida.
Behörighet till högskola eller universitet
Vill du studera vidare på högskola eller universitet har du möjlighet att inom ramen för det individuella valet läsa ämnen som ger dig grundläggande behörighet (Engelska 6 och Svenska/Svenska som andraspråk 3) och i vissa fall särskild behörighet (t.ex. Matematik 2a). Du kan då utbilda dig till exempelvis arbetsterapeut, sjuksköterska, sjukgymnast, lärare, socionom, polis eller brandman.
En yrkesexamen med minst E i kurserna: Hälsopedagogik, Naturkunskap 1a1, Medicin 1, Etik och människans livsvillkor motsvarar behörighet i Naturkunskap 1a2 och Naturkunskap 2.
Efter programmet

Efter dina tre år hos oss har du en yrkesexamen inom vård och omsorg. Du kan få anställning som till exempel undersköterska, skötare, stödassistent eller personlig assistent.
Som du ser är dina valmöjligheter många!