Hantverksprogrammet Frisör

Frisöryrket är ett modeinriktat, spännande och kreativt yrke för dig som tycker om att arbeta med händerna och att möta andra människor. Det är ett serviceyrke där du arbetar med design, hår och utseende.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

 

Du har en unik möjlighet att möta arbetslivet på en salong i 15 veckor via din APL, arbetsplatsförlagt lärande.  Här får du värdefull yrkeserfarenhet och har möjlighet att knyta kontakter i branschen. Skolan har också en egen salong med kundmottagning där du får en inblick i frisöryrket och övar din känsla för service, kreativitet och formkänsla, vilka är viktiga egenskaper för en frisör. 

Teori och praktik varvas

Frisörelev övar på docka

Under utbildningen utvecklar du olika tekniker, från enkla till mer avancerade. Ett praktiskt arbete på dockor, modeller och kunder i salongen kombineras med teori, vilket ger dig fördjupad kunskap om t.ex. styling, make up, stil och formlära, ergonomi samt materiallära.

Specialisering på naglar, makeup och styling 

Under utbildningen kan du välja mellan olika specialiseringskurser för att fördjupa dina kunskaper inom frisöryrket, skönhet och mode. Vi har specialisering med grunderna inom make up & styling där vi jobbar med målet mot en visning. En av kurserna är Naglar och  SPA- manikyr från det välkända märket OPI. Alla elever som går denna specialiseringskurs får efter avslutad godkänd kurs ett diplom från OPI Sweden att ta med sig ut i yrkeslivet.

Bidrag till  Årets Grazetteelev 2018
 

Behörighet till universitet eller högskola

Vill du studera vidare på universitet eller högskola har du möjlighet att inom ramen för det individuella valet eller utökat program att läsa ämnen som ger dig grundläggande behörighet och i vissa fall särskild behörighet.

Efter programmet

Hantverksprogrammet Frisör är ett yrkesprogram där godkända studier leder till en yrkesexamen. Du blir anställningsbar direkt efter gymnasiet. Under ditt sista år har du möjlighet att avlägga ett delprov och efter ytterligare två års praktik (3 000 timmar) har du möjlighet att avlägga gesällprov inom frisöryrket.

Kundmottagning

På frisörutbildningen får du som elev lära dig allt ifrån klippning och färg till styling, ergonomi och kundservice. När du går din andra terminen i årskurs 2 är du redo att praktisera dina kunskaper. Frisörlärarna kontrollerar ditt arbete såväl före, under som efter utförd behandling så det ska bli ett så bra resultat som möjligt. 

Salongen har öppet tisdagar 8.30-15.30
Stängt över jul och nyår. Öppnar igen 16/1 2018.

Behandlingar 
Klippning 140:-
Färg från 350:-
Slingor från 350:-
Permanent från 380:-
Toning från 250:-
Schamponering, huvudmassage och styling ingår i alla ovanstående
Bryn- och fransfärg 160:-
Plock av bryn ingår i alla behandlingar
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Kundmottagning

Telefon

044-13 66 18

Besöksadress

J.A. Hedlunds väg 15

291 33 Kristianstad

Öppettider

Tis 08:30—15:30
Kontaktpersoner

Henriette Holmström

Yrkeslärare, frisör

044-13 66 15