Program

På Milnergymnasiet erbjuder vi tre yrkesprogram. Alla elever kan ta yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet. Vill du kombinera dina gymnasiestudier med idrott kan du ansöka till NIU eller LIU när du söker till Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet.

 

Yrkesexamen

För en yrkesexamen ska du läsa 2500 poäng varav minst 2250 poäng ska vara godkända.  Du ska uppnå minst godkänt i kurserna:

  • Svenska 1/Svenska som andraspråk 1
  • Engelska 5
  • Matematik 1a

Du måste också uppnå minst godkänt i 400 poäng av de programgemensamma ämnena och godkänt betyg i gymnasiearbetet. 

Yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet

Alla elever på Milnergymnasiet kan ta yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet. Om du vill läsa in högskolebehörighet väljer du till Svenska 2/ Svenska som andraspråk 2 och svenska 3 /Svenska som andraspråk 3 samt Engelska 6.

Detta gör du till åk. 2 och 3. Du måste uppnå minst godkänt i kurserna. Du kan även senare komplettera kurserna på vuxenutbildningen.

NIU - Nationell idrottsutbildning

Vill du kombinera gymnasiestudierna med en elitsatsning på fotboll, handboll eller golf kan du välja att gå NIU. Utbildningar som erbjuder NIU på Milnergymnasiet är Vård och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet.

LIU - Lokal idrottsutbildning

Lokal idrottsutbildning vänder sig till dig som vill kombinera studier på ett nationellt program med satsning på din idrott. På Milnergymnasiet är det Barn- och fritidsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet som är kopplade till LIU. Detta är ett alternativ för dig som är aktiv och tävlar inom amerikansk fotboll, friidrott, orientering, tennis eller ishockey.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.