Om skolan

På Milnergymnasiet är vi måna om att du ska trivas och utvecklas både i skolan och under din praktik. Du ska känna dig trygg och ha möjlighet att påverka din utbildning. Våra program leder till jobb!

 

Skolan ligger vid Centralsjukhuset och har bra bussförbindelser från centrum. Vi har cirka 300 elever och 38 pedagoger. Skolan har en lång tradition av att utbilda studerande inom yrken med människor och service i fokus.  Alla elever har varsin chromebook till hjälp i det dagliga arbetet. Våra engagerade mentorer följer dig under din studietid hos oss. Vårt bibliotek är bemannat av skolbibliotekarie som hjälper både elever och pedagoger.

Skolcafé

Milnergymnasiets café har öppet varje skoldag. Här kan du köpa smörgåsar, mellanmål och lättare luncher, som pajer och sallader. Du kan betala både med kontanter och kort. I caféet finns även ett pingisbord och sällskapsspel när du vill umgås med dina vänner. 

 

Restaurang

Du som elev äter skollunch på centralsjukhusets restaurang Blekedamm. Det erbjuds varmrätt, kallrätt, vegetariskt mål samt fil och flingor. De råvaror som används är till största del närproducerade, ekologiska och årstidsanpassade.

Styrketräningsrum

Skolan har ett välutrustat styrketräningsrum där du kan träna när som helst under skoldagen.

Frisörsalong

 

På skolan finns en frisörsalong där våra elever tar emot kunder. Där kan du bok tid för klippning, färgning, nagelvård m.m. Du kan även sitta modell till våra duktiga frisörelever. Mer information

Floristbutik

  

Vi har  en elevbutik där eleverna får utveckla sina förmågor i bland annat kundbemötande och säljteknik. Butiken är öppen för alla, fredagar 12-15, när det inte är skollov eller andra aktiviteter. Mer information

Lov och läsår

Alla som går i Kristianstad kommuns skolor har samma läsårstider och samma lovdagar. Det kan förekomma något skilda studiedagar. Mer information hittar du under Lov och läsår.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Milnergymnasiet

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 59 58

Besöksadress

J. A. Hedlunds väg 15

291 33 Kristianstad

Fler kontakter

Annika Holmqvist Lundh

Rektor

0733-13 52 19

Sonja Nilsson

Skolassistent

044-13 59 58

Ingrid Sigsjö

Studie- och yrkesvägledare

0733-13 59 44