Elevinformation

Det här är en sidan mest till för dig som redan går på skolan eller som är vårdnadshavare till en elev på skolan. Här hittar du allmän information och länkar till viktiga e-tjänster.

Vanliga frågor

  • Allergi

   Tänk på att användning av parfym och starka deodoranter kan framkalla allergiska reaktioner hos andra människor.

   Rökning får bara ske utanför skolans område!

   Vid matallergi kontaktar du skolsköterskan och fyller i en blankett som skickas till restaurangen.

   Vi annan allvarlig allergi kontakta skolsköterskan.

  • Betyg

   Betygsskalan har beteckningarna A-F. Eleven får betyg efter varje avslutad kurs. Nationella kunskapskrav finns för betygsstegen A, C och E.

   Din lärare informerar dig om kursinnehåll och kunskapskrav. Läraren informerar dig också fortlöpande om hur du lyckas.

  • Bibliotek

   Skolans bibliotek är ett viktigt verktyg i det dagliga skolarbetet. Biblioteket är alltid tillgängligt och används av såväl elever som personal. Här kan du låna böcker eller tidskrifter, sitta och plugga eller använda våra digitala resurser. Vår skolbibliotekarie hjälper dig med litteratur, informationssökning och källkritik. 

   Kontakt: elna.andersson@utb.kristianstad.se

  • Bussförbindelser

   Från Kristianstad Central går det tre bussar som tar dig till Milnergymnasiet.
   Buss 1, 551 och 545.

  • Busskort

   Du som har minst sex kilometer till skolan kan få busskort. Om du bor i Kristianstad, Hässleholm eller Bromölla kommuner får du ditt busskort av assistenten på skolan. Övriga hämtar busskort i sin hemkommun. Busskortet är personligt och skall användas hela läsåret. Om du tappar bort kortet får du betala för att få ett nytt.

  • edWise

   Edwise är en lärportal för våra kommunala förskolor och skolor och för kommunikation mellan pedagoger, elever och vårdnadshavare. Här kan du som vårdnadshavare bland annat logga in och anmäla och se ditt barns frånvaro. Här finns också uppgifter om betyg, omdöme, schema och kontaktuppgifter. Läs mer här

  • Ledighet

   Stor restriktivitet gäller vid ledighet.

   All ansökan om ledighet görs hos mentor! Avser ledigheten mer än fem dagar i följd eller mer än tre dagar per termin ska ledighet godkännas av rektor. Mentor godkänner upp till fem dagar.

   Ansökan inlämnas till mentor i god tid, helst tre veckor före önskad ledighet! Målsman kontaktar mentor i samband med ledighetsansökan! Lov för semesterresa beviljas i undantagsfall (t.ex. i samband med högtidsdag) och endast om resan sker tillsammans med målsman.

  • NIU

   NIU riktar sig till dig som spelar amerikansk fotboll, fotboll, golf, handboll eller tränar friidrott på elitnivå och vill kombinera studier med din idrott. Om du blir antagen till NIU måste du även bli antagen till något av programmen som erbjuds inom idrottsutbildning. Läs mer här

  • Prövning

   Elev som inte uppnått betyget E på en kurs har rätt till prövning. Anmälningsblankett hämtas hos studie- och yrkesvägledaren på skolan. Den lärare som ska genomföra prövningen informerar dig om hur, när och var prövningen ska genomföras.

   Prövning kan inte göras förrän kursen är avslutad och betyg är satt. Om man fått minst betyg E i en kurs, men vill pröva för att få ett högre betyg, kan man anmäla sig till prövning först efter avslutad gymnasieutbildning. Anmälan kan göras till vuxenutbildning eller gymnasieenhet som erbjuder kursen.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Milnergymnasiet

Skolområde Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-135958

Besöksadress

J. A. Hedlunds väg 15

29133 Kristianstad

Fler kontakter

Sonja Nilsson

Skolassistent

044-13 59 58

Elna Andersson

Bibliotekarie

044-135951