Hantverksprogrammet Florist

Läsåret 2022/23 startar inte Hantverksprogrammet med inriktning florist. Programmet finns kvar på skolan med elever i årskurs 3.

Du får lära dig att skapa med blommor och olika material till t.ex. bröllop, fester, begravningar och inredningsjobb. I vår egen floristbutik får du öva på att möta kunder och utföra uppdrag på riktigt. Vi riktar oss såväl till den enskilda kunden som till större evenemang, premiärer, mässor och inspirationsvisningar. Utbildningen är omväxlande då vi varvar mellan praktiskt lärande och teori. I utbildning ingår även entreprenörskap och företagande.

Vad innebär det att läsa lärlingsprogram

När du läser ett lärlingsprogram är du 50% på skolan och 50% på ditt arbetsplatsförlagda lärande. Du läser de gymnasiegemensamma ämnena och sedan vissa delar av yrkesämnena som behövs på skolan, resterande kurser läser du ute på ett företag Lärlingsutbildningen har samma behörighetsregler och examensmål som ett skolförlagt yrkesprogram.  

Behörighet till universitet eller högskola

Vill du studera vidare på universitet eller högskola har du möjlighet att inom ramen för det individuella valet eller utökat program läsa ämnen som ger dig grundläggande behörighet och i vissa fall särskild behörighet.

Efter programmet

Efter godkända avslutade studier har du en yrkesexamen inom Hantverksprogrammet – Florist. Då kan du söka jobb i en blomsterbutik eller på ett garden centrum, starta eget eller läsa vidare inom tillexempel konst, design, inredning eller trädgårdsutbildning.

I årskurs tre har du möjlighet att avlägga yrkesbeviset inom ramen för utbildningen. Yrkesbeviset är första steget mot ett gesällbrev.

Varmt välkomna att besöka vår butik

              

               

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Christian 4:s gymnasium

Skolområde Gymnasieskola/ Vuxenutbildning

Telefon

044-13 60 70

Besöksadress

Östra Boulevarden 13

291 53 Kristianstad

Fler kontakter

Erik Tirén Törnblom

Rektor HA, HT, HV Frisör och HV Florist

0733-13 44 06

Ingrid Sigsjö

Studie- och yrkesvägledare HA, HT, HV, SA, NA

0733-13 59 44