Hantverksprogrammet Florist

Är du kreativ och intresserad av blommor, färg och form? Då har vi utbildningen för dig! Vi är en av landets mest välkända skolor med lång erfarenhet av att utbilda flera av Sveriges skickligaste florister. Utbildningen har funnits i Kristianstad kommun sedan 1992.

Du får lära dig att skapa med blommor och olika material till t.ex. bröllop, fester, begravningar och inredningsjobb. I vår egen floristbutik får du öva på att möta kunder och utföra uppdrag på riktigt. Vi riktar oss såväl till den enskilda kunden som till större evenemang, premiärer, mässor och inspirationsvisningar. Utbildningen är omväxlande då vi varvar mellan praktiskt lärande och teori. I utbildning ingår även entreprenörskap och företagande.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en viktig del av dina studier. Här får du värdefull yrkeserfarenhet och har möjlighet att knyta kontakter i branschen. APL-tiden omfattar minst 15 veckor av din studietid.

 
 

Behörighet till universitet eller högskola

Vill du studera vidare på universitet eller högskola har du möjlighet att inom ramen för det individuella valet eller utökat program läsa ämnen som ger dig grundläggande behörighet och i vissa fall särskild behörighet.

Efter programmet

Efter godkända avslutade studier har du en yrkesexamen inom Hantverksprogrammet – Florist. Då kan du söka jobb i en blomsterbutik eller på ett garden centrum, starta eget eller läsa vidare inom konst, design, inredning eller trädgårdsutbildning.

I årskurs tre har du möjlighet att avlägga yrkesbeviset inom ramen för utbildningen. Yrkesbeviset är första steget mot ett gesällbrev.

Varmt välkomna att besöka vår butik

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Christian 4:s gymnasium

Skolområde Gymnasieskola/ Vuxenutbildning

Telefon

044-13 60 70

Besöksadress

Östra Boulevarden 13

291 53 Kristianstad

Fler kontakter

Erik Tirén Törnblom

Rektor HA, HT, HV Frisör och HV Florist

0733-13 44 06

Ingrid Sigsjö

Studie- och yrkesvägledare

0733-13 59 44