Till Christian 4:s Gymnasium

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Program

På Christian 4:s Gymnasium erbjuds 4 inriktningar på det Estetiska programmet: Bild och Form, Estetik och Media, Musik samt Teater.

På Christian 4:s Gymnasium erbjuds det högskoleförberedande estetiska programmet. Skolan erbjuder 4 inriktningar: Bild och Formgivning, Estetik och Media, Musik samt Teater. Välkommen att fördjupa dig i inriktningarna samtidigt som du får en gedigen teoretisk utbildning. Undervisningen sker i lokaler i centrala Kristianstad. En del undervisning bedrivs tillsammans med Söderportgymnasiet.

Efter studentexamen är du behörig att studera på högskolan. Du har också möjlighet att utöka behörigheten med teoretiska kurser som Matematik 2 och Naturkunskap 2. 

Vanliga frågor

  • Blir man behörig till vidare studier?

   Ja. Efter ett avklarat estetiskt program har man grundläggande behörighet till högskolan. Man kan också genom att läsa till matematik 2 och naturkunskap 2 utöka sin behörighet.

  • Vad kan man bli efter estetiska programmet?

   Det korta svaret på den frågan är allt. Vi har före detta elever som jobbar som komiker, artist, skådespelare samt producenter men också präst, läkare, lärare eller logistiktekniker. Gemensamt är att de har fått utveckla kreativa färdigheter hos oss.

   Genom att läsa till matematik 2 får man samma behörighet som en elev på samhällsprogrammet till vidare studier.

  • Vad läser man på estetiska programmet?

   På estetiska programmet läser man många av de ämnen som alla elever på gymnasiet läser som svenska engelska och matematik. Man läser också ämnen som är unika för estetiska programmet och ämnen som är speciella för inriktningen. Det här gör att man blir väl förberedd för fortsatta studier och för att jobba inom den inriktning man valt. 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Bild och Formgivning

För dig som gillar bild, färg och formgivning

Läs mer

Estetik och media

För dig som gillar att uttrycka dig med medier

Läs mer

Musik

Teater