Program

På Christian 4:s Gymnasium erbjuds fyra inriktningar på det Estetiska programmet: Bild- och formgivning, Estetik och media, Musik och Teater. Dessutom har vi från hösten 2018 också Handels- och administrationsprogram och Hotell- och turismprogrammet.

På Christian 4:s Gymnasium erbjuds det högskoleförberedande estetiska programmet. Skolan erbjuder fyra inriktningar: Bild- och Formgivning, Estetik och Media, Musik och Teater.

Välkommen att fördjupa dig i inriktningarna samtidigt som du får en gedigen teoretisk utbildning med möjlighet att utöka behörigheten med teoretiska kurser som Matematik 2 och Naturkunskap 2. Skolan ligger i centrala Kristianstad nära buss och tågstation. En del undervisning bedrivs tillsammans med Söderportgymnasiet. Nytt för i år är att vi startar spetsutbildning i musik, som sker i samverkan med musikhögskolan i Malmö

Efter gymnasieexamen är du behörig att studera på högskolan. 

Vanliga frågor

  • Blir man behörig till vidare studier?

   Ja. Efter ett avklarat estetiskt program har man grundläggande behörighet till högskolan. Man kan också genom att läsa till matematik 2 och naturkunskap 2 utöka sin behörighet.

  • Vad kan man bli efter estetiska programmet?

   Det korta svaret på den frågan är allt. Vi har före detta elever som jobbar som komiker, artist, skådespelare samt producenter men också präst, läkare, lärare eller logistiktekniker. Gemensamt är att de har fått utveckla kreativa färdigheter hos oss.

   Genom att läsa till matematik 2 får man samma behörighet som en elev på samhällsprogrammet till vidare studier.

  • Vad läser man på estetiska programmet?

   På estetiska programmet läser man många av de ämnen som alla elever på gymnasiet läser som svenska engelska och matematik. Man läser också ämnen som är unika för estetiska programmet och ämnen som är speciella för inriktningen. Det här gör att man blir väl förberedd för fortsatta studier och för att jobba inom den inriktning man valt. 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.