Om skolan

Skolan för dig som vill utveckla din estetiska förmåga samtidigt som du får en gedigen teoretisk utbildning!

Christian 4:s Gymnasium, som fått sitt namn av den danska kungen Christian 4, ligger mitt i centrala Kristianstad. Läsåret 1995/1996 började skolan sin verksamhet med Estetiska programmet och Hantverksprogrammet med inriktning frisör och läsåret därefter kom Medieprogrammet och Samhällsvetenskapliga programmet. 

Hösten 2011 gick vi in i en spännande reformering av gymnasieskolan och nu erbjuder vi Estetiska programmet med inriktningarna bild och formgivning, estetik och media, teater samt musikinriktningen. Under 2017 beviljades skolan också att bedriva spetsutbildning inom musik. Första antagningen till den utbildningen kommer att ske läsåret 18/19.

Våra professionella och behöriga lärare är mycket uppskattade av eleverna. Studievägledare, kurator och specialpedagog arbetar nära lärarna för den bästa utbildningen.

Vi har intressanta programfördjupningar. Vi har ett brett utbud av individuellt val där du kan fördjupa dig i de ämnen du redan läser eller bredda dina studier genom att läsa ett helt nytt ämne. Alla elever har möjlighet att läsa ämnen som ger meritpoäng. Se vidare under program för att få veta mer om inriktningarna.

Christian 4:s Gymnasium satsar också mycket på att förbli den trygga skola som vi har ord om oss att vara. På vår skola får du vara den du är och blir accepterad för det. Vi är stolta över våra goda relationer mellan elever och personal och över det elevinflytande vi har på skolan.

Vill du utveckla din förmåga att lösa problem, skapa, visa tolerans och vara kritisk i god lärmiljö är vårt gymnasium rätt för dig!

Varmt välkommen till Christian 4:s Gymnasium!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Christian 4:s Gymnasium

Skolområde Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 60 70

Besöksadress

Östra Boulevarden 13

Kristianstad

Fler kontakter

Tony Ivarsson

Rektor ES

044-13 52 99

0733-13 52 99