Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Vittskövle skola

Vittskövle skola är en liten byskola med 28 elever i F-3 och en fritidshemsavdelning. Skolan ligger mitt i byn mittemot kyrkan. Vi har en härligt stor skolgård som inbjuder till lek.

Vittskövle ligger ca 2,5 mil söder om Kristianstad och drygt 5 km från Degeberga.

På Vittskövle skola arbetar lärare, lärare i fritidshem, elevassistent, rektor, vaktmästare och lokalvårdare.

På rasterna finns möjlighet för barnen att spela fotboll, basket, bandy, gunga, cykla och leka fria lekar. Det är alltid minst en vuxen ute med barnen på rasterna.

Fritidshem

Fritidshemmet öppnar klockan 7.00 och har efter nuvarande behov öppet till klockan 18.00 på kvällen.

Vi vill att barnen ska ha en trygg och meningsfull fritid. På Vittskövle fritidshem får barnen tillfälle att prova på olika aktiviteter och att utveckla sina intressen. Vi värnar om den fria leken, då barnen själva väljer aktivitet, material, kamrater och plats för vald lek.

Att få leka tillsammans är livsviktigt. I leken intar barn olika roller som leder till utveckling av den egna personligheten. Barn bearbetar intryck och händelser genom leken och tränar på att visa respekt för andra människor. I leken blir det ofta tillfällen för barnen att träna sig på att lösa konflikter på egen hand. Vi vuxna finns alltid i närheten när det behövs stöttning.

Under veckan har vi olika planerade aktiviteter ex skogsutflykt, bakning och pyssel.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.