Parkskolan

Parkskolan ligger i centrala Kristianstad med gångavstånd till ishall, natur och det kulturutbud som staden erbjuder. Parkskolan är en F-6 skola med en förberedelseklass. Vi har två fritidsavdelningar och en klubb för de äldre barnen.

Parkskolan är en  F-6 skola.
Parkskolan är en  F-6 skola.

Om skolan

Parkskolan ligger i centrala Kristianstad med närhet till ishall, natur och det kulturutbud som staden erbjuder. Vi har mycket bra bussförbindelser till skolan. Här finns 300 elever i skolår F-6 och en förberedelseklass.

Våra lokaler

Våra lokaler består av en stor gul teglad huvudbyggnad, gymnastiksal och en nybyggd matsal. I matsalen har vi en egen kock som tillagar all vår mat. Vi har en skolgård som erbjuder många olika slags aktiviteter på rasterna såsom gungor, klättring, basket, innebandy, matematikspel, cykling och mycket mer.

Hur jobbar vi?

Vi arbetar för att varje elev efter sina förutsättningar ska få känna tillfredställelse i att lyckas, få ett växande självförtroende och tillit till sin egen förmåga. När de går vidare ska det vara med fortsatt nyfikenhet och lust att lära. Vi arbetar även i faddergrupper så att vi får en vi-känsla och att alla pedagoger och barn möter varandra på skolan. På Parkskolan jobbar vi aktivt med ett värdegrundsarbete för att skapa gemenskap, som leder till att elever och personal känner trygghet. 

Fritids

Vi har två fritidshemsavdelningar för årskurs F-2 och en fritidsklubb för årskurs 3-6. Fritidsavdelningarna Smaragden och Rubinen ligger på första våningen och klubben finns i markplan.

Elevhälsa

På vår skola har vi skolsköterska, speciallärare, kurator och skolpsykolog. Du som har barn på vår skola hittar kontaktuppgifter till skolsköterskan i Unikum.

Bibliotek

På andra våningen har vi ett skolbibliotek som eleverna besöker varje vecka tillsammans med sina klasser.

Skolans vision

Parkskolan  ska vara en skola som eleverna längtar till . Våra elever får goda kunskaper och färdigheter, men också nära relationer till sina kamrater som gör att de mognar och utvecklas för att gå vidare. Vi bryr oss om eleverna, därför ställer vi krav!

Som elev på Parkskolan ska du kunna säga: Jag vet vem jag är! Jag vet vad jag kan! Jag fick anstränga mig och det var roligt!

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Parkskolan

Skolområde: Östra

Telefon

044-13 44 82

Besöksadress

Prästallén 1

291 41 Kristianstad

Postadress

Parkskolan

Magdalena Strand

Prästallén 1

291 41 Kristianstad

Fler kontakter

Annika Persson

Rektor F-6

0733-13 44 82

Linda Björk Andersson

Rektor Fritidshem

0734 - 69 86 83

Magdalena Persson

Administratör

0729-84 18 03

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Läs mer