Här hittar du aktuella händelser som rör bild- och formklasserna

Just nu:

Utställningsväggen på Kulturkvarteret

I Kulturkvarterets övre foajé, vid bibliotekets entre har Bild- och formklasserna en permanent utställningsyta där vi ställer ut elevernas verk. Ytan uppdateras kontinuerligt.

Pågående utställning på Kulturkvarteret

Kommande utställningar:

Nosasbyskolan presenterar tema skräck

Bild- och Formklasser på Nosabyskolan presenterar:

Skräck

på Kulturhuset Barbacka.

Vernissage 24 oktober 2019, kl. 17-19.

Tidigare utställningar:

Bild- och formklasserna presenterar Leonardo da Vinci

För att uppmärksamma 500-årsdagen av Leonardo da Vincis död har Bild- och formklasserna under vårterminen arbetat med hans olika konstverk och uppfinningar.

Leonardo da Vinci

Tjugoårsjubileum för bild och formklasserna

Inför läsåret 1996-1997 startade Rut Holmström bild- och formklasserna. Detta innebär att under 2016-2017 firar bild- och formklasserna 20 år! Detta firande påbörjades med två projekt i form av samarbeten med Finja Betong AB och Ateljé Lyktan. Projekten avslutades med vernissage på Betongens hus i Hässleholm samt Barbacka i Kristianstad. I projektet med Finja Betong arbetade eleverna med betongskulpturer där vi även tog hjälp av den erkända betongkonstnären Jackie Kaplan Persson.

I samband med projektet så anlitade Finja Betong ett produktionsbolag som skapade en instruktionsfilm för betongskulptering. Titta gärna på filmen som ligger under relaterad information.