Här hittar du aktuella händelser som rör bild- och formklasserna

Just nu:

Utställningen Byggnader i Världen

11 september till 14 oktober på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad

Utställningen Byggnader i världen.

På gång:

Barns rätt - en dag om barnkonventionen.

15 november på Kulturkvarteret. Under dagen finns utställning "Barnkonventionen i Bilder" i Kulturkvarterets foaje.

Barnkonventionen i bilder

Utställning: Art on Newspaper

Art on Newspaper

15 november till 13 januari på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.

Tidigare utställningar:

Abstrakt konst

Åk. 9 visar sina  abstrakta/surrealistiska bilder vid Stadsbibliotekets entré i Kulturkvarteret.

Utopia

15 maj - 11 juni ställer alla bild och formklassernas elever ut med det gemensamma temat Utopia på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.

Tjugoårsjubileum för bild och formklasserna

Inför läsåret 1996-1997 startade Rut Holmström bild- och formklasserna. Detta innebär att under 2016-2017 firar bild- och formklasserna 20 år! Detta firande påbörjades med två projekt i form av samarbeten med Finja Betong AB och Ateljé Lyktan. Projekten avslutades med vernissage på Betongens hus i Hässleholm samt Barbacka i Kristianstad. I projektet med Finja Betong arbetade eleverna med betongskulpturer där vi även tog hjälp av den erkända betongkonstnären Jackie Kaplan Persson.

I samband med projektet så anlitade Finja Betong ett produktionsbolag som skapade en instruktionsfilm för betongskulptering. Titta gärna på filmen som ligger under relaterad information.

Bild- och formklassernas tjugoårsfirande kommer att fortsätta under vårterminen 2017.