Här hittar du aktuella händelser som rör bild- och formklasserna

Tjugoårsjubileum för bild och formklasserna

Inför läsåret 1996-1997 startade Rut Holmström bild- och formklasserna. Detta innebär att under 2016-2017 firar bild- och formklasserna 20 år! Detta firande påbörjades med två projekt i form av samarbeten med Finja Betong AB och Ateljé Lyktan. Projekten avslutades med vernissage på Betongens hus i Hässleholm samt Barbacka i Kristianstad. I projektet med Finja Betong arbetade eleverna med betongskulpturer där vi även tog hjälp av den erkända betongkonstnären Jackie Kaplan Persson.

I samband med projektet så anlitade Finja Betong ett produktionsbolag som skapade en instruktionsfilm för betongskulptering. Titta gärna på filmen som ligger under relaterad information.

Bild- och formklassernas tjugoårsfirande kommer att fortsätta under vårterminen 2017.