Nosabyskolan

Nosabyskolan tillhör skolområde Östra i Kristianstad. Hos oss går elever i årskurs 4-9. Vi har också två profiler, Teknik och entreprenörskap i årskurs 7-9 och Bild och form i årskurs 4-9. Våra lokaler är moderna och välanpassade till dagens undervisning.

Vår verksamhet

Nosabyskolan återinvigdes i januari 2013 efter omfattande renoveringar. Vi fick praktiskt taget en helt ny skola med fina och ändamålsenliga lokaler. Skolgården blev också helt förändrad med gott om plats och möjligheter för lek med olika lekredskap.

Vi har cirka 435 elever fördelade på 16 klasser i årskurs 4-9. Här arbetar cirka 40 lärare och 20 övrig personal.

Skolans restaurang.
Skolans restaurang. 
Caféet - mitt i skolan.
Caféet ligger mitt i skolan. 

Skolan har två profiler, det vill säga klasser med speciell inriktning: ”Teknik och entreprenörskap” och ”Bild och form”. Alla elever i kommunen kan söka till våra profilklasser.  

Teknik och entreprenörskap

Teknik- och entreprenörklasserna är profilklasser som arbetar med skapande, främst utifrån elevernas egna idéer. Vi utgår från tekniken, men jobbar också med företagande.

Bild och form

Bild- och formklasserna är profilklasser som arbetar tematiskt med bilden i centrum.

Du kan läsa mer om "Teknik och entreprenörskap" och "Bild och form" under Relaterad Information och Länkar. Där hittar du också ansökningsblanketter.

Vanliga frågor

  • Hur loggar jag, som vårdnadshavare, in på Edwise?

   Hej!

   Från och med 15 mars loggar man som vårdnadshavare inte längre in i Edwise från den gamla inloggningssidan. För att komma till den nya inloggningssidan går man till Kristianstads kommuns hemsida och följer en länk som ligger där. Ett tips är att spara kommunens hemsida som ett bokmärke på sin hemskärm. Man använder inte heller längre sitt gamla användarnamn och lösenord för att logga in utan man använder Bank-ID.

   Information om detta har legat i Edwise och jag bifogar den informationen även i detta meddelande.

   Jag vill också passa på att tipsa om Edwise-appen. I den kommer man för närvarande åt den information som skolan lägger ut på startsidan i Edwise och inom kort kommer man även att kunna hantera frånvaron här. Appen heter Tieto Edu och tillåter man aviseringar i sin enhet så får man ett "pling" när det läggs ut ny information på startsidan (skriftliga omdömen och information som läggs i rummen får man inte aviseringar om).

   Har ni frågor kring detta så mejla gärna mig.

    

   Med vänlig hälsning

   Maria Åström   maria.astrom@utb.kristianstad.se

   Ansvarig för Edwise på Nosabyskolan

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.