Nosabyskolan

Nosabyskolan tillhör skolområde Östra i Kristianstad. Vi har två profiler, Teknik och entreprenörskap i årskurs 7-9 och Bild och form i årskurs 4-9. De övriga klasserna finns i årskurs 7-9.  Våra lokaler är moderna och välanpassade till dagens undervisning.

Vår verksamhet

Nosabyskolan återinvigdes i januari 2013 efter omfattande renoveringar. Vi fick praktiskt taget en helt ny skola med fina och ändamålsenliga lokaler. Skolgården blev också helt förändrad med gott om plats och möjligheter för lek med olika lekredskap.

Vi har cirka 435 elever fördelade på 16 klasser i årskurs 4-9. Här arbetar cirka 40 lärare och 20 övrig personal.

Skolans restaurang.
Skolans restaurang. 
Caféet - mitt i skolan.
Caféet ligger mitt i skolan. 

Skolan har två profiler, det vill säga klasser med speciell inriktning: ”Teknik och entreprenörskap” och ”Bild och form”. Alla elever i kommunen kan söka till våra profilklasser.  

Teknik och entreprenörskap

Teknik- och entreprenörklasserna är profilklasser som arbetar med skapande, främst utifrån elevernas egna idéer. Vi utgår från tekniken, men jobbar också med företagande.

Bild och form

Bild- och formklasserna är profilklasser som arbetar tematiskt med bilden i centrum. 

Du kan läsa mer om "Teknik och entreprenörskap" och "Bild och form" under Relaterad Information och Länkar. Där hittar du också ansökningsblanketter.

Vanliga frågor

  • Hur frånvaroanmäler jag mitt barn?

   Sjukfrånvaro – När ditt barn är sjukt eller ska gå till läkaren/tandläkaren ska du anmäla detta i appen Tieto Edu före kl 8.30. Har du problem att logga in på appen kan du i stället ringa skolans expedition 136030. Vi ser helst att anmälan görs i Tieto Edu då informationen når lärarna snabbare.

   Frånvaroanmälan 

    

   Ledigheter – Om ditt barn behöver vara ledigt ansöker du om detta på blanketten Anhållan om ledighet. Blanketten finns på kommunens hemsida och kan även hämtas på skolan. 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Nosabyskolan

Skolområde: Östra

Telefon

044-13 60 21

Besöksadress

Balsbyvägen 6

291 47 Kristianstad

Postadress

Nosabyskolan

Anne Lindqvist

Balsbyvägen 6

291 47 Kristianstad

Fler kontakter

Per Gustafsson

Rektor åk 7-9

044-13 60 21

Maria Åström

Rektor, bild- och form åk 4-9

0733-13 60 22

Anne Lindkvist

Administratör

044-13 60 23

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Läs mer