Norretullskolan

Norretullskolan ligger i centrala Kristianstad. Vi har elever i årskurs 7-9. Från och med höstterminen 2018 erbjuder vi en språkprofil med undervisning på engelska i ett flertal ämnen.

Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.
Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.

Vår verksamhet

Norretullskolan är en kommunal grundskola i centrala Kristianstad för elever i årskurs 7-9 . Vi har ca 260 elever och här arbetar en engagerad och kompetent personalstyrka. Skolans pedagoger har en hög behörighet. På skolan finns fem förstelärare, specialpedagog, resurslärare och en utbildad skolbibliotekarie. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam med skolsköterska och kurator. Vår studie- och yrkesvägledare arbetar heltid på skolan.

Gott klimat

Norretullskolan är en skola med ett gott klimat och elever som trivs och känner sig trygga. Vi jobbar för en inkluderande skola där samtliga elever blir synliga och får det stöd och den formativa stimulans som de behöver utifrån sina egna förutsättningar. Skolan ska präglas av ett bra bemötande och arbetsglädje. Det ska vara en plats som är välkomnande, generös och trygg.

 

Engelskundervisning som språkprofil

Norretullskolans logotyp.

Norretullskolan erbjuder en språkprofil EPC, English Profile Class, med undervisning på engelska i ett flertal ämnen. Som elev i profilen får du den unika möjligheten att tillgodogöra dig delar av undervisningen i SO, NO och idrott på engelska. Du får möjlighet att öva din begrepps- och kommunikativa förmåga i ett av världens mest använda språk. Vi samarbetar med  IB-programmet (International Baccalaureate) på Söderportgymnasiet.

Läs mer nedan under Dokument.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Norretullskolan

Skolområde: Östra

Telefon

044-13 53 59

Besöksadress

Norretullsvägen 6 B

291 32 Kristianstad

Postadress

Norretullskolan

Johanna Nygren

Norretullsvägen 6 B

291 32 Kristianstad

Fler kontakter

Helén Johansson

Rektor

044-13 60 11

Johanna Nygren

Administratör

044-13 53 59

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Läs mer