Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.
Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.
Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.

Norretullskolan

Norretullskolan är en skola i hjärtat av Kristianstad. Vi har elever i årskurs 7-9. Från och med höstterminen 2018 kommer Norretullskolan att erbjuda en språkprofil med undervisning på engelska i ett flertal ämnen.

Vår verksamhet

Norretullskolan är en kommunal grundskola för elever i årskurs 7-9. Skolan ligger i centrala Kristianstad.

Vi har ca 200 elever och här arbetar en engagerad och kompetent personalstyrka. Pedagogerna har ett bra samarbete både inom och mellan ämnesarbetslagen.

Gott klimat

Skolans pedagoger har en hög behörighet. Här finns fem förstelärare, specialpedagog, resurslärare och en utbildad skolbibliotekarie. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam med skolsköterska och kurator. Vår studie- och yrkesvägledare arbetar heltid på skolan.

Norretullskolan är en skola med ett gott klimat och elever som trivs och känner sig trygga. Vi jobbar för en inkluderande skola där samtliga elever blir synliga och får det stöd och den formativa stimulans som de behöver utifrån sina egna förutsättningar. Skolan ska präglas av ett bra bemötande och arbetsglädje. Det ska vara en plats som är välkomnande, generös och trygg.

Engelskundervisning som språkprofil

Från och med höstterminen 2018 kommer Norretullskolan att erbjuda en språkprofil med undervisning på engelska i ett flertal ämnen.

Som elev i profilen får du den unika möjligheten att tillgodogöra dig delar av undervisningen i SO, NO och idrott på engelska. Du får möjlighet att öva din begrepps- och kommunikativa förmåga i ett av världens mest använda språk.

Mer information om språkprofilen hittar du under dokument.

Samarbete med Söderportgymnasiet

Norretullskolan och IB-programmet (International Baccalaureate) på Söderportgymnasiet fortsätter sitt samarbete och kommer att utveckla ett partnerskap.

Vilka kan söka till språkprofilen?

Till höstterminen 2018 är det elever i blivande årskurs 7 som kan söka. Sista dag för intresseanmälan till profilen är fredagen den 16 mars, du hittar den under e-tjänster här nedanför.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.