Fotbollsakademin

I samarbete med Malmö FF ger Fotbollsakademin unga tjejer och killar möjligheten att satsa på studierna samtidigt som sina fotbollsdrömmar.

En profilklass på Fjälkinge skola

Fotbollsakademin finns sedan hösten 2016 på Fjälkinge skola bland övriga klasser. På schemat finns de vanliga ämnena och dessutom fotboll med fotbollsträning tre gånger i veckan. All träning leds av akademitränare som både har en hög utbildning som tränare och adekvat lärarutbildning. En förutsättning för att vara med på träningen är att eleverna sköter sitt övriga skolarbetet.

Vilka kan söka till Fotbollsakademin?

För att få plats i Fotbollsakademin handlar det inte om att vara bäst i fotboll. Det handlar inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa ett intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas inom båda områdena.

Fotbollsträningen

Eleverna tränar fotboll tre gånger i veckan under ordinarie skoltid. Träningen sker utomhus på Fjälkinge IF:s gräsplaner och på konstgräsplanen. Skolarbetet kommer först! En grundförutsättning för att få delta i träningarna är att man gjort klart sitt skolarbete. Eleverna tränas i teknikmoment och anfalls- och försvarsspel. Träningslära, etik och moral, kost/idrott och skadeförebyggande träning kommer också att behandlas. Träningen fokuserar på den individuella utvecklingen av spelaren.

Vi söker elever med:

  • Hög ambitionsnivå för skola och fotboll
  • Positiv attityd
  • Engagerade föräldrar
Fotbollsakademins samarbete med Malmö FF gör det möjligt för eleverna att satsa både på studier och fotboll.

Tidsplan 2017

Inför hösten 2017 kommer eleverna i blivande årskurs 7 kunna ansöka om en plats i Fotbollsakademin på Fjälkinge skola. Informationsmöte kommer att hållas i matsalen på Fjälkinge skola den 24 januari kl. 18.00 för intresserade elever och föräldrar.

Januari – Information sänds ut till blivande åk 7 elever.

24 januari – Informationsmöte fotbollsakademi 18.00

12 februari – Sista dagen att anmäla sig till uttagning/provspel.

1 mars och 9 mars – Uttagnings-/provspelstillfälle i Fjälkinge.

Mars – Ny information om uttagningen:

Nu är Malmö FF:s antagningar till de olika akademierna runt om i Skåne klara. Vi hade som förhoppning att kunna meddela antagningsbesked under vecka 11. Tyvärr kommer vi behöva lite mer tid på oss för att kunna sammanställa bedömningarna och även diskutera med andra akademier, då det finns elever som har sökt på mer än ett ställe. Vår förhoppning är att detta ska vara klart under nästa vecka och därefter kommer besked skickas hem till de sökande eleverna.

April – Svar på antagningsbesked lämnas till Fjälkinge skola.

2 maj – Informationsmöte kl. 18.00 för föräldrar/elever som antagits till akademin.

Om du har du frågor kring Fotbollsakademin är du välkommen att kontakta rektor för Fjälkinge skola.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.