Fotbollsakademien

I samarbete med Malmö FF ger Fotbollsakademien tjejer och killar i årskurs 7-9 möjligheten att satsa på studierna samtidigt som sina fotbollsdrömmar.

Information - uttagningarna är flyttade

På grund av vädret är uttagningarna den 17 februari samt den 18 februari flyttade till Sparbankshallen i Bromölla mellan kl 13-15. Uttagningarna sker inomhus och pga Covid 19 kan tyvärr inte någon vuxen medfölja in.
OBS: Kom ombytt

 

En profilklass på Fjälkinge skola

Fotbollsakademien finns sedan hösten 2016 på Fjälkinge skola bland övriga klasser. På schemat finns de vanliga ämnena och dessutom fotboll med fotbollsträning tre gånger i veckan. All träning leds av akademitränare som både har en hög utbildning som tränare och adekvat lärarutbildning. En förutsättning för att vara med på träningen är att eleverna sköter sitt övriga skolarbetet.

Vilka kan söka till Fotbollsakademien?

För att få plats i fotbollsakademin handlar det om att ha ett stort intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll samt en stark vilja att utvecklas inom båda områdena. En förutsättning för att vara med på träningen är att du som elev sköter ditt skolarbete.

Fotbollsakademins samarbete med Malmö FF gör det möjligt för eleverna att satsa både på studier och fotboll.

Fotbollsträningen

Eleverna tränar fotboll tre gånger i veckan under ordinarie skoltid. Träningen sker utomhus på Fjälkinge IF:s gräsplaner och på konstgräsplanen. Skolarbetet kommer först! En grundförutsättning för att få delta i träningarna är att man gjort klart sitt skolarbete. Eleverna tränas i teknikmoment och anfalls- och försvarsspel. Träningslära, etik och moral, kost/idrott och skadeförebyggande träning kommer också att behandlas. Träningen fokuserar på den individuella utvecklingen av spelaren.

Vi söker elever med:

  • Hög ambitionsnivå för skola och fotboll
  • Positiv attityd
  • Engagerade föräldrar

Tidsplan 2021

12 januari - Sista dagen att skicka in intresseanmälan.

Uttagnings-/provspelstillfälle

3 februari - Kallelse skickad! 

Nu har vi mejlat alternativt sms:at kallelse till provträning till samtliga sökanden till MFF akademin. Har ni inte fått något mejl, börja med att titta i skräpposten. Om ni inte fått något, hör av er till: Maria Mattisson, administratör, maria.mattisson@kristianstad.se eller  044-136671.

På grund av rådande Corona situation måste vi göra några förändringar till vår uttagning till Fotbollsakademin i Fjälkinge som var planerade till den 26 januari, 2 samt den 17 februari.

Vi kommer att ändra datum och skjuta fram dessa några veckor.

De nya datum blir 17 och 18 februari kl 13.00-15.00. Ni kommer att bli kallade något av dessa två datum.

Observera att på grund av vädret är uttagningarna den 17 februari samt den 18 februari flyttade till Sparbankshallen i Bromölla mellan kl 13-15. Uttagningarna sker inomhus och pga Covid 19 kan tyvärr inte någon vuxen medfölja in.

OBS: Kom ombytt

 

Därefter kommer vi kalla ungefär hälften till ett sista uttagningstillfälle den 3 mars kl 13.00-15.00. Plats: Fjälkinge konstgräsplan.

OBS! Vi behöver nu även få information om är vilken klubbtillhörighet och position ni har i ert lag. Detta för att på bästa sätt kunna sätta samman lag utifrån positioner på uttagningen.

Återkoppla till oss senast 21 januari:

christian.folin@utb.kristianstad.se

rasmus.lundin@utb.kristianstad.se

4 maj - Informationsmöte för elever och föräldrar kl. 18.00 på Fjälkinge skola för de elever som har antagits till akademin.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.