Fotbollsakademin

I samarbete med Malmö FF ger Fotbollsakademin tjejer och killar i årskurs 7-9 möjligheten att satsa på studierna samtidigt som sina fotbollsdrömmar.

En profilklass på Fjälkinge skola

Fotbollsakademin finns sedan hösten 2016 på Fjälkinge skola bland övriga klasser. På schemat finns de vanliga ämnena och dessutom fotboll med fotbollsträning tre gånger i veckan. All träning leds av akademitränare som både har en hög utbildning som tränare och adekvat lärarutbildning. En förutsättning för att vara med på träningen är att eleverna sköter sitt övriga skolarbetet.

Vilka kan söka till Fotbollsakademin?

För att få plats i fotbollsakademin handlar det om att ha ett stort intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll samt en stark vilja att utvecklas inom båda områdena. En förutsättning för att vara med på träningen är att du som elev sköter ditt skolarbete.

Fotbollsakademins samarbete med Malmö FF gör det möjligt för eleverna att satsa både på studier och fotboll.

Fotbollsträningen

Eleverna tränar fotboll tre gånger i veckan under ordinarie skoltid. Träningen sker utomhus på Fjälkinge IF:s gräsplaner och på konstgräsplanen. Skolarbetet kommer först! En grundförutsättning för att få delta i träningarna är att man gjort klart sitt skolarbete. Eleverna tränas i teknikmoment och anfalls- och försvarsspel. Träningslära, etik och moral, kost/idrott och skadeförebyggande träning kommer också att behandlas. Träningen fokuserar på den individuella utvecklingen av spelaren.

Vi söker elever med:

  • Hög ambitionsnivå för skola och fotboll
  • Positiv attityd
  • Engagerade föräldrar

Tidsplan för antagning till läsåret 2022/2023

Sista ansökningsdagen till fotbollsakademin för läsåret 22/23 har passerat och samtliga sökanden har blivit kallade till provspelstillfälle.

3 mars - Besked lämnas till sökande elever om de antagits eller inte.

7 mars - Sista datum att lämna svar på antagningsbesked till Fjälkinge skola.

4 maj - Informationsmöte kl 18:00 på Fjälkinge skola för föräldrar/elever som antagits till akademin.

Augusti - Skolstart. Fotbollsverksamheten inleds med lärarna/tränarna på skolan och övrig MFF-personal.

 
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.