Färlövs skola

Färlövs skola är en skola för årskurs F-6 med 195 elever. Skolan ligger 10 km nordväst om Kristianstad. Vår skola med fritidshem och klubb ligger mitt i byn. I skolans närhet ligger Smedjegårdens förskola, bibliotek, affär samt Färlövs kyrka. Naturen runt oss är en del av vår lärandemiljö.

Om oss

Färlövs skola är en skola där både barn och personal trivs. Vi arbetar för att varje individ ska känna sig trygg. Hos oss är nya kunskaper, erfarenheter och omtanke om varandra en självklarhet för att nå målen inom alla områden. Vår undervisning i skolan och på fritidshemmen leds av lärare med lång erfarenhet och en hög ambition för att varje elev ska utvecklas i sin fulla potential.

Måltider

Vår skola har också lyckan av att ha duktiga kockar. Skolmaten är vällagad med många alternativ, där de ekologiska produkterna genomsyrar matlagningen. Skollunchen serveras i en nybyggd matsal, där även  fritidsbarnen äter frukost och mellanmål.

Fritidshem

Fritidsverksamheten är uppdelad i tre avdelningar. Fritids har två avdelningar för de yngre barnen och de äldre barnen är på Klubben. Verksamheterna har under många år fått goda utvärderingar från både barn och föräldrar.

Bibliotek

Vi gläds stort över vårt skol- och folkbibliotek här i Färlöv. Utbudet av alla former av litteratur samt en miljö där lärande, samvaro och avkoppling är unik.

Elevhälsa

Vår elevhälsa arbetar för att stödja eleverna så att de når utbildningens mål. Speciallärare, skolsköterska och kurator utgör teamet för elevhälsan.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Färlövs skola

Skolområde Västra

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Tre Gretors väg 4

291 75 Färlöv

Postadress

Smedjegårdens förskola

Agneta Göransson-Fjelkner

Hamiltons väg 7, Box 11080

291 11 Färlöv

Fler kontakter

Linda Svensson

Rektor

044-13 69 59

Sandra Karlsson

Administratör

044-13 45 45

Josefin Trobäck

Skolsköterska

044-13 50 00

Linn Dagman

Kurator

0724-67 82 08