Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.
Everöds skola ligger mitt i byn Everöd.
Everöds skola ligger mitt i byn Everöd.

Everöds skola

Everöds skola ligger mitt i byn. Vi har tillgång till naturen på nära håll i form av skog, ängar och vattendrag, som vi gärna använder oss av i undervisningen.

Vår verksamhet

På  skolan går det ca 100 elever fördelat på årskurserna F-5. Vi har två byggnader på skolan där verksamheten pågår. I huvudbyggnaden finns klasserna F-5 samt fritidshem för de äldre barnen, som vi kallar för "Klubben". I vår andra byggnad finns fritidshem för de yngre barnen. Här finns även matsal, bibliotek, personalrum och kontor för vår rektor.

Arbetssätt

På vår skola är gemenskapen viktig. Vi har därför gemensamma dagar flera gånger per termin då hela skolan har aktiviteter tillsammans. Det kan vara matteuppdrag i skogen, pysseldagar kring jul, firande av FN-dagen, skoljogg och aktiviteter för att främja läsningen.

Arbetet med lässtrategier löper som en röd tråd genom hela verksamheten. Det börjar redan på förskolan och följer sedan med genom alla klasserna på skolan från F-klassen till åk 5. Beroende på ålder ser arbetet olika ut, men för att fördjupa läsupplevelsen och läsförståelsen jobbar vi alla med:

 • Spågumman, då uppgiften är att förutspå vad en text ska handla om.
 • Cowboyen, som sammanfattar det viktigaste i en text.
 • Konstnären, där det gäller att skapa inre bilder och upplevelser av det lästa.
 • Detektiven som reder ut nya ord.
 • Reportern som ställer frågor på texten både på, mellan och bortom raderna.
 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.