Centralskolan

Centralskolan är en skola för årskurserna F-6. Skolan ligger på Östermalm i centrala Kristianstad. Vi är en positiv och välkomnande skola där vi möter och stödjer eleverna i deras olika behov för att ge varje enskild elev de bästa förutsättningarna att lyckas.

Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.
Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.

Vi har ca 260 elever fördelat på 14 klasser. Centralskolan ligger i centrala Kristianstad vilket innebär att vi har nära till t ex stadsbiblioteket, Regionsmuséet och Naturum. Vi har också nära till parker och grönområdet Björket och Hammarsjön.

Vi använder oss av tydliggörande pedagogik som skapar struktur och trygghet och därmed högre måluppfyllelse. Samverkan för barnens bästa sker från förskoleklass upp till årskurs 6.

 

 

 Välkommen till oss på Centralskolan!

Centralskolans fritidshem

På Centralskolan finns fyra fritidsavdelningar som erbjuder skolbarnomsorg för våra elever i klass F-1 och klass 2. För våra äldre elever i klass 3-6 finns en egen fritidsavdelning. Fritidshemmen har öppet alla vardagar 6.30 - 18.30.

Elevhälsoteam

Centralskolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som träffas varje vecka. I elevhälsoteamet ingår rektor, specialpedagog, skolsköterska, socialrådgivare och kurator. Till elevhälsoteamet finns också en skolpsykolog och skolläkare knuten. Vår skolsköterska arbetar heltid på Centralskolan liksom våra två kuratorer. 

Skolbibliotek

I vårt bibliotek kan du låna böcker, läsa tidningar och söka information i referensböcker. En dag i veckan finns även vår skolbibliotekarie tillgänglig om du behöver tips eller hjälp med något. 

Lika möjligheter för alla

Från årskurs 4 har alla elever en egen chromebook medan de yngre eleverna har tillgång till halvklassuppsättningar. Vi använder oss av flera olika digitala hjälpmedel för att skapa en tillgänglig lärmiljö för våra elever. Ett av hjälpmedlen är appwriter, en talsyntes för text, som används för att underlätta och lyckas med läsning och skrivning. Att få lyckas bidrar till en bättre självbild och ökad motivation vilket i sin tur ger ett högre resultat.

Skolrestaurang

I vår skolrestaurang serveras frukost, skollunch och mellanmål och det erbjuds dagligen vegetariskt alternativ samt salladsbuffé, knäckebröd och frukt.

Rastverksamheten

På skolans raster finns det möjlighet för eleverna att delta i organiserade rastaktiviteter som genomförs av våra lärare i fritidshem. Rastaktiviteterna bygger på skolans värdegrundsarbete för att skapa en lugn och trygg rastmiljö.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Centralskolan

Skolområde: Östra

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Götgatan 14

291 33 Kristianstad

Postadress

Centralskolan

Götgatan 14

291 33 Kristianstad

Fler kontakter

Ulrika Åkerberg

Rektor, årskurs F-1 samt fritidshem

0733-13 66 17

Annika Persson

Rektor, årskurs 2-6

0733-13 66 01

Linnéa Andersson

Administratör

044 - 13 66 14

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Läs mer