Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Yngsjö förskola

Yngsjö förskola är en liten och charmig förskola i ljusa fräscha lokaler. Barnen som vistas på förskolan är i åldrarna 1-6 år. Omgivningarna bjuder på mycket varierad miljö med skog, hav och ängar.

Yngsjö förskola ligger i centrala Yngsjö och har en avdelning med barn i åldern 1-6 år. Yngsjö skola och fritidshem är våra närmaste grannar. Byggnaden ligger i anslutning till skolgården. Barnen delas upp i olika grupper och deltar i aktiviteter utifrån mognad, ålder och intresse. Vi samarbetar med fritidshemmet då vi hjälps åt med öppningar och stängningar. Våra öppettider är 6.30-18.00.

Det serveras frukost klockan 08.00, lunch klockan 10.45 och mellanmål klockan 14.00. Lunchen och mellanmålet serveras i skolmatsalen. Frukost serveras och tillagas på avdelningen.

Vi för anteckningar på en väggkalender i hallen där vi beskriver vad vi gjort i verksamheten med barnen. Detta är för att barn och föräldrar ska få insyn i vår verksamhet.

Våra mål

  • Att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra.
  • Att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.
  • Att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Yngsjö förskola

Telefon

044-13 24 10

Besöksadress

Gamla byvägen 12

296 72 Kristianstad

Kontaktpersoner

Kerstin Beyhammar

Förskolechef

044-13 46 28

Eva Svensson

Administratör

044-13 46 53

Yngsjö förskola

0738-53 24 10