Villa förskola

Villa förskola i natursköna Åhus finns på Pallersområdet. Förskolan ligger vid väg 118, i närhet till busshållplats. Vi har skogen på promenadavstånd och möjlighet att ta oss till hav, strand och natur med våra skolbussar. Vi har tre avdelningar, en avdelning 1-4 år och två avdelningar 3-6 år.

Villa förskola finns på Pallersområdet i Åhus.
Villa förskola finns på Pallersområdet i Åhus.

Förskolan som sätter tryggheten främst och lärandet i fokus

Genom att sätta tryggheten främst ser vi det som en viktigt uppgift att skapa bra relationer och miljöer som erbjuder barnen och deras vårdnadshavare en trygg förskoletid. Med trygga relationer, som är ett ständigt pågående arbete, bygger vi sedan upp ett fokus kring en vardag som erbjuder lärande, lek & glädje.

Förskolebibliotek

Vi presenterar stolt att vi under våren 2017 arbetar aktivt med att bygga upp ett förskolebibliotek. Villa förskolas vision och mål är att alla barn ska få en språkupplevelse varje dag som medvetet främjar barns språkutveckling.

Verksamhet

Vår verksamhet bygger på innehållet i barnkonventionen och läroplanen för förskolan. Varje avdelnings verksamhet utgår från samma prioriterade mål men arbetet ser olika ut så kom gärna och hälsa på oss så ska vi berätta allt du vill veta om vår verksamhet. Om ni önskar komma på besök vill vi att ni ringer till oss och bokar en tid. Vid besöket kommer ni att få en guidad visning av förskolans pedagoger.

Varmt välkomna!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Villa förskola

Skolområde Södra

Telefon

044-13 46 20

Besöksadress

Vårlöksvägen 5

296 34 Åhus

Fler kontakter

Charlotta Heimsten Olsson

Rektor

0733-13 93 64

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar alla frågor om kö, placeringar och avgifter för barn i förskola. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad