Sommarlust förskola

Förskolan har funnits sedan 1971. Vårt upptagningsområde är Egna Hem, Sommarlust, Kulltorp och innerstaden, men även barn från Österäng, Möllebacken och Näsby går här.

Sommarlust förskola ligger centralt i Kristianstad i närheten av Björket och ishallen.
Sommarlust förskola ligger centralt i Kristianstad i närheten av Björket och ishallen.

Om förskolan

Sommarlusts förskolas avdelningar

På Sommarlust förskola finns det 6 st  avdelningar med barn i åldrarna 1-6 år. 

Vårt geografiska läge gör att vi har nära till Björket, bibliotek och kulturutbudet från Barbacka.

Utanför förskolan är det gratis parkering. Det finns goda bussförbindelser. Busslinje 3 kör mellan Söder och Möllebacken.  

Våra öppettider är måndag-fredag 6.30-18.30.

Förskolan har ett eget kök där den goda maten tillagas. Frukost äter vi klockan 8.00, middag klockan 11.00 och mellanmål klockan 14.00.

Vår vision 

Grunden för allt lärande är en trygg miljö. Vi vill ha ett vänligt, tillåtande och accepterande klimat. Alla barn och vuxna har rätt att mötas med respekt. Varje barn ska efter sina förutsättningar få känna tillfredsställelse i att lyckas, få ett växande självförtroende och tilltro till sin egen förmåga.

Tema litteratur

Litteratur och sång är en röd tråd mellan avdelningarna på förskolan. Vi lägger stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och uppmuntrar och tar till vara barnets nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen. Där ges varje barn förutsättning för utveckling och lärande.

Sångsamling

En gång i veckan samlas hela förskolan och sjunger tillsammans för att öka gemenskapen. På våren avslutar vi med en vårkonsert för hela förskolan där föräldrarna är inbjudna.

Sommarlustknatet

På Förskolans dag, i maj, har vi en gemensam aktivitetsdag. Då springer alla på förskolan en motionsslinga i Sommarlustparken och vi provar på olika friidrottsaktiviteter. Det avslutas med medaljutdelning och en picknick ute i det gröna.

Besök oss 

Vill du veta mer om vår verksamhet eller är nyfiken på hur det ser ut hos oss är du välkommen att höra av dig, så planerar vi in ett besök.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Sommarlust förskola

Skolområde: Östra

Telefon

0728-85 80 12

Besöksadress

Sjövägen 34

291 43 Kristianstad

Fler kontakter

Samra Krasniqi

Rektor

0728-85 80 12

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 07.30-12.00 och tis, tors 13.00-15.30. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad