Parks förskola

Förskolan har fyra avdelningar, två för äldre barn och två för de yngre. Här arbetar tre pedagoger på varje avdelning och det finns en planeringspool som stöttar vid planeringsdagar.

Parks förskola ligger centralt i Kristianstad.
Parks förskola ligger centralt i Kristianstad.

Vårt långsiktiga mål 

På Parks förskola finns en grund för kollegialt lärande som all personal är delaktig i. Detta leder till att alla barn på förskolan har eller får möjlighet att utveckla sin självkänsla och sina förmågor.

Vi har även förmånen att ha en matsal där alla barn och pedagoger äter frukost, lunch och mellanmål.

Lunchen sker i två sittningar. Först äter småbarn och sedan storbarn. Här får barnen möjlighet att ta maten själv efter sin förmåga och ålder. Vi har en egen kock som lagar maten och serverar stor salladsbuffé varje dag. Kocken arbetar nära barnen och barnen är ibland delaktiga i vissa aktiviteter i köket. Matsalen används också till andra gemensamma aktiviteter.

Normer och värden

I förskolans arbete ingår alltid att bygga relationer mellan barn och vuxna och få dem att känna gemenskap och samhörighet mellan varandra.

Alla barns lika värde

Barnen får en förståelse för andra kulturer och en förståelse för att alla är olika och att barn och vuxna har olika förutsättningar och förmågor.

För oss pedagoger är det viktigt att utmana vidare.


  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Park förskola

Skolområde Östra

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Kockumsgatan 9

291 32 Kristianstad

Fler kontakter

Carina Ivan

Rektor

0733-13 62 95

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar alla frågor om kö, placeringar och avgifter för barn i förskola. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad