Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.
Förskolan har en gård där det finns gott om utrymme för lek, motorik, kreativitet och fantasi.
Förskolan har en gård där det finns gott om utrymme för lek, motorik, kreativitet och fantasi.

Öllsjö förskola

Strax söder om Kristianstad ligger Öllsjö förskola. Förskolan består av fem avdelningar, två småbarnsavdelningar samt tre storbarnsavdelningar. Vi har nära till naturen och flera roliga lekplatser.

Om förskolan

Lek

Vi är förskolan med profession och vi-känsla som ger barnen utmaningar, lärdomar och härliga minnen. Barn och föräldrar upplever att de är viktiga. Vi känner yrkesstolthet och glädje.

I vårt närområde finns en liten skogsdunge, flera lekplatser och bibliotek som vi gör utflykter till.

Förskolan har två småbarnsavdelningar som heter Sälen och Pingvinen samt tre storbarnsavdelningar som heter Hajen, Delfinen och Valen.

Nära Öllsjö förskola så finns det ytterligare två förskolor: Öllsjö Gård och Kärnhuset. De tre förskolorna ligger i ett villaområde med såväl nybyggda hus som lite äldre. Vi har ett nära samarbete med våra två grannförskolor med bland annat gemensamma stängningar på Öllsjö förskola.

Förskolans prioriterade mål

Att barnen utvecklar ett nyanserat språk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.

Grön Flagg

Vi arbetar med certifieringen Grön Flagg och de ämnen vi har jobbat med är: närmiljön, vatten och konsumtion. Nu har vi livsstil, hälsa och närmiljön i förskolan som tema.

Utvecklingsområde 1: Vi vill utveckla barnens förmåga att tydliggöra olika känslor för att förstå sina egna och andras känslor. Att barnen utvecklar sin empatiförmåga och gott bemötande.

Utvecklingsområde 2: Vi vill utveckla utemiljön så att den inbjuder till inspirerande lek, vilket ska öka barnens fantasi och sociala utveckling samt ökat samarbete.

Utvecklingsområde 3: Vi vill göra barnen medvetna om hur viktig vår natur är för vår hälsa.

Utemiljö

På vår gård finns det stora fina utrymmen att vara på. Vi har klätterträd, sandlådor, motorikbana, lekredskap, gräsytor och cykelbanor som skapar många olika lekmiljöer och där barnen kan leka och använda sin fantasi.

Besök oss

Välkommen att höra av er till oss så kan vi visa er runt på förskolan.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Öllsjö förskola

Telefon

044-13 41 37

Besöksadress

Gorms väg 32

291 66 Kristianstad

Kontaktpersoner

Monika Born

Förskolechef

044-13 41 37

Agneta Göransson-Fjelkner

Administratör

044-13 44 04