Näsbyvillans förskola

Näsbyvillans förskola ligger centralt på Näsby och tillhör skolområde Norra. Förskolan består av fem avdelningar. Vi har förlängd öppettid, vilket betyder att vi öppnar kl. 5.30 för de barn som har behov av omsorg.

Vår verksamhet

Näsbyvillan har stor mångfald av flera olika nationaliteter och kulturer. Vi ser förskolan som en social och kulturell mötesplats som stärker och förbereder barnen inför framtiden. 

Förskolans arbete utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Vi tycker det är viktigt att hålla oss uppdaterade med aktuell forskning.

Vårt prioriterade mål för förskolorna i skolområde Norra är naturvetenskap. Förskolorna i området gör just nu en stor satsning på fortbildning i naturvetenskap för att stärka professionen på förskolan. Genom att hålla en hög kvalité och påverka attityden till naturvetenskap kan vi i förskolorna främja det livslånga lärandet.

Vi har specialpedagoger och en förskoleutvecklare i området som ger oss stöd och hjälper oss att säkerställa kvaliteten. På så sätt ger vi barnen och pedagogerna möjligheter till gynnsamt lärande.

Vi skapar framtidsmod!

Våra måltider

Vårt kök är ett mottagningskök som får maten från Fröknegårdsskolan. Frukost, mellanmål samt sallad till lunch görs i köket.

Besök oss

Du kan ringa och boka en tid om du vill besöka oss och se hur vår verksamhet fungerar.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Näsbyvillans förskola

Skolområde Norra

Telefon

044-13 60 04

Besöksadress

Näsbychaussén 93

291 36 Kristianstad

Fler kontakter

Maria Werngren

Rektor

044-13 60 04

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar alla frågor om kö, placeringar och avgifter för barn i förskola. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad