Näsbygårdens förskola

Näsbygårdens förskola är en av fem förskolor på Gamlegård-Näsby området. Hos oss går barn i åldrarna 1-5 år.

En del av vår fina utemiljö.
En del av vår fina utemiljö.

Närområdet

Korna på fältet
Korna på fältet

Förskolan är belägen precis i kanten av Näsby fält. I vår verksamhet utnyttjar vi vårt fina närområde till lek och promenader samt utforskar naturen. På våren och sommaren, när korna blir utsläppta, får barnen uppleva djuren på nära håll.

Avdelningar

Förskolan består av 6 avdelningar. På Solen, Stjärnorna och Månen går de barn som är 1-3 år och på Stjärngläntan, Mumindalen och Saltkråkan går de som är 3-5 år. På förskolan finns en mångfald som är representerad av många olika kulturer och språkgrupper. På förskolan arbetar även pedagoger som är flerspråkiga.

Pooltjänst

Förskolan har även en egen pooltjänst, vilket innebär att vi inte behöver använda oss av vikarier från bemanningen lika ofta, utan det är personal som barnen känner. 

Måltider

Vi har även en egen kokerska som lagar all mat från grunden. En dag i veckan serveras vegetarisk mat. Vi äter frukost klockan 8.00, lunch 11.30 och mellanmål serveras klockan 14.00.

Sallad
En dag i veckan serveras vegetarisk mat.
 

Öppettider

Förskolan är öppen mellan 6.30 och 18.00 (18.30 vid behov). Mellan 6.30 och 7.30 är alla barn tillsammans på en avdelning och på eftermiddagen vid 16-tiden återsamlas barnen som är kvar på samma avdelning. Under sommarhalvåret händer det ofta att vi är ute tillsammans fram till förskolan stänger.

Läroplan

Från hösten 2016 är naturvetenskap, fysik, kemi och matematik prioriterat område inom förskolans läroplan. Pedagogerna har en hög kompetens inom språk och kommunikation. Förskolan har ett nära samarbete med Högskolan Kristianstad.

Besök oss

Vill ni komma på besök och titta närmare på hur det ser ut hos oss, så hör av er till förskolan så kan vi planera in ett besök där vi kan visa er runt.

Barn som experimenterar
Experiment på Saltkråkan.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Näsbygårdens förskola

Skolområde Norra

Telefon

044-13 49 90

Besöksadress

Bataljonsvägen 68

291 37 Kristianstad

Fler kontakter

Marlene Holmqvist

Rektor

0733-13 49 90

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar alla frågor om kö, placeringar och avgifter för barn i förskola. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad