I utkanten av Kristianstad ligger Lingenäsets förskola.
I utkanten av Kristianstad ligger Lingenäsets förskola.

Lingenäsets förskola

Lingenäsets förskola ligger nära både villakvarter och naturområden. Förskolan har två avdelningar för barn i åldrarna 1-6 år.

Om vår verksamhet

Vi har två avdelningar och en gemensam ateljé, hall och torg, där barnen har sina fack och ytterkläder. Miljön utomhus är viktig för barnens utveckling. Vår utemiljö bjuder på lekställningar, gungor, buskar och träd som inbjuder till lek och inlärning. Nära förskolan finns flera grönområden som vi ofta gör utflykter till. Vi deltar i det utbud av olika aktiviteter som staden erbjuder. Varje månad besöker vi stadsbiblioteket.

Många av våra barn kommer från andra länder. Vi jobbar därför mycket med barnens språk och språkutveckling. Vi samarbetar med andra förskolor under vissa tider på året vilket innebär att barn och personal tillfälligt förflyttas till andra förskolor.

Förskolan är öppen från klockan 6.30-17.30. Vid omsorgsbehov, kan förskolan vara öppen till 18.30.

Måltider

Barnen äter på sina avdelningar. Frukost serveras klockan 8.00 och lunch serveras klockan 11:00. Vi äter mellanmål klockan 14.00.

På storbarnsavdelningen får barnen själva ta mat från frukostbuffén. Vid lunch hjälper barnen till att duka och de har bestämda platser vid sina bord. 

Besök oss

Det går bra att ringa till oss för att boka en tid och komma och hälsa på för att se vår verksamhet.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.