Lekholmens förskola

Välkomna till Lekholmens förskola! Vår förskola har fem avdelningar, två för storbarn och två för småbarn. Vi har ytterligare en avdelning som är öppen dygnet runt, årets alla dagar.

Lekholmens förskola
Lekholmens förskola

Om oss

Lekholmens förskola ligger i östra Kristianstad nära Centralsjukhuset. Vi befinner oss i paviljonger sedan februari 2019. Vi har fem avdelningar; småbarnsavdelningarna Gungan och Nallen samt storbarnsavdelningarna Karusellen och Nalle-Maja. Avdelningen Nallen har tillsammans med Nattisavdelningen öppet dygnet runt, årets alla dagar. Här kan vi erbjuda omsorg för barn i åldrarna 1-13 år, när vårdnadshavarna arbetar på obekväma tider.

Våra avdelningar

Varje barn är unikt och tar olika lång tid på sig att knyta an till nya vuxna, andra barn och miljön på förskolan. Därför planerar vi inskolningen i samråd med dig som är vårdnadshavare. Du bör avsätta minst två veckor då du finns tillgänglig. Under den här tiden har vi möjlighet att lära känna varandra och du får en inblick i förskolans verksamhet. Om ditt barn har behov av nattomsorg behöver du avsätta tre nätter, du sover här tillsammans med barnet.  

Miljö

Lekholmens förskola drabbades under hösten 2018 av en vattenläcka. Från februari 2019 huserar vi i paviljonger belägna i anslutning till Lekholmens utemiljö. Vi arbetar på att utveckla vår utemiljö för att göra den utmanande, rolig och tillgänglig för alla barn här, oavsett ålder. Vi har dessutom tillgång till ett stort område bakom förskolan. Vi leker ute varje dag och de flesta avdelningarna går till skogen varje vecka och här kan vi leka, bygga kojor, äta vår frukt och ta del av allt som skogen erbjuder.

Nallen - vår OB-avdelning

Avdelningen Nallen är till för barn vars vårdnadshavare arbetar på obekväma tider (OB). På måndag till fredag klockan 06.30-17.00 är vi en 1-3-årsavdelning. Från klockan 17.00 integreras Nallen med resterande avdelningar och skolbarn (upp till 13 år) som även kommer till oss på helger och nätter.

Nallens målsättningar är:

  • att skapa en trygg miljö och barngrupp
  • att dagligen se och bekräfta varje enskild individ att skapa en social kompetensutveckling utifrån de egna förutsättningarna att stärka barnens självtillit och ansvarskänsla.

Nattomsorg

Vi erbjuder nattomsorg för dig som arbetar mellan klockan 18.30-06.30 eller på helger. Nallen är en förskola som är öppen dygnet runt, tolv månader om året. Vi stänger endast två dagar (dagtid) per år för planering av verksamhet och utbildning av personal.

För tydliga riktlinjer gällande Nallen och Nattomsorg kan ni läsa mer i våra tillämpningsföreskrifter, se under Dokument nedan.

Måltider

I vårt kök arbetar kunnig kökspersonal. Dagen börjar med frukost som hämtas i köket klockan 08.00. Till frukost erbjuder vi gröt, fil eller yoghurt med flingor, smörgås och grönsaker. Vi lagar lunchmålet med omsorg och serverar en grönsakstallrik med minst fem olika sorters grönsaker till. Olika sorters frukt serveras efteråt. De dagar det är soppa serveras också hembakat bröd. Mellanmålet varierar och kan vara smörgås, fil, kräm eller pannkakor.

Vi använder miljövänliga produkter i så stor utsträckning som möjligt, till exempel kravmärkta morötter, bananer och mjöl. Vi har ekologiska produkter som mjölk och fil.

Vi är en hälsofrämjande förskola och därför vill vi i alla sammanhang bjuda barnen på goda och nyttiga rätter.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Lekholmens förskola

Skolområde Östra

Telefon

0733-13 64 99

Besöksadress

J A Hedlunds väg 21

291 33 Kristianstad

Fler kontakter

Ruzica Stanojevic

Rektor

0733 - 13 64 99

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar alla frågor om kö, placeringar och avgifter för barn i förskola. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad