Lekholmens förskola

Välkomna till oss! Vår förskola har fem avdelningar, tre storbarn och två småbarn. En av småbarnsavdelningarna är Nallen, som är öppen dygnet runt året om.

Om oss

Lekholmens förskola ligger i östra Kristianstad nära Centralsjukhuset. Vi har fem avdelningar; småbarnsavdelningarna Gungan och Nallen samt storbarnsavdelningarna Karusellen, Snurran och Nalle-Maja.

Avdelningen Nallen har öppet dygnet runt, årets alla dagar.

Här kan vi erbjuda omsorg för barn i åldrarna 1-13 år, när föräldrarna arbetar på obekväma tider.

Lekholmens avdelningar

Varje barn är unikt och tar olika lång tid på sig att knyta an till nya vuxna, andra barn och miljön på förskolan. Därför planerar vi inskolningen i samråd med dig som är vårdnadshavare. Du bör avsätta minst två veckor då du finns tillgänglig. Under den här tiden har vi möjlighet att lära känna varandra och du får en inblick i förskolans verksamhet. Om ditt barn har behov av nattomsorg behöver du avsätta tre nätter, du sover här tillsammans med barnet.  

Miljö

Lekholmens förskola ligger i ett grönt, lugnt område och har en härlig gård. Vi arbetar på att utveckla vår utemiljö ytterligare för att göra den utmanande, rolig och tillgänglig för alla barn här, oavsett ålder. Vi har dessutom tillgång till ett stort område bakom förskolan. Vi leker ute varje dag och de flesta avdelningarna går till skogen varje vecka och här kan vi leka, bygga kojor, äta vår frukt och ta del av allt som skogen erbjuder.

Inne har vi en lekhall centralt i huset där vi har gymnastik en gång i veckan.

Nallen - vår OB-avdelning

Nallen är Lekholmens OB avdelning och är till för barn vars vårdnadshavare arbetar på obekväma tider. På måndag till fredag klockan 6.30 – 17.00 är vi en 1-3 årsavdelning. Från klockan 17 integreras Nallen med resterande avdelningar och skolbarn (upp till 13 år) som även kommer till oss på helger och nätter.
Nallens målsättningar är:
  • att skapa en trygg miljö och barngrupp
  • att dagligen se och bekräfta varje enskild individ att skapa en social kompetensutveckling utifrån de egna förutsättningarna att stärka barnens självtillit och ansvarskänsla.

Nattomsorg

Vi erbjuder nattomsorg för dig som arbetar mellan klockan 18.30 - 06.30 eller på helger. Nallen är en förskola som är öppen dygnet runt, tolv månader om året. Vi stänger endast två dagar (dagtid) per år för planering av verksamhet och utbildning av personal.

Köket

I vårt kök arbetar kökspersonal.     

Dagen börjar med frukost, som hämtas i köket klockan 8.00. Till frukost erbjuder vi gröt, fil eller yoghurt med flingor, smörgås och grönsaker. 

Middagens huvudkomponent kommer från Charlottesborgshemmet och lagas färdigt i vårt kök. Potatis, ris och pasta kokas alltid i köket. Till varje middag serveras en grönsakstallrik med minst fem olika sorters grönsaker. Olika sorters frukt serveras efter middagen. De dagar det är soppa serveras också hembakat bröd.

Mellanmålet varierar och kan vara smörgås, fil, kräm eller pannkakor.

Vi använder miljövänliga produkter i så stor utsträckning som möjligt. Kravmärkta morötter, bananer och mjöl. Vi har ekologiska produkter som mjölk och fil.

Även om huvudkomponenten inte tillagas på Lekholmen, så kryddas den alltid med kärlek.

Vi är en hälsofrämjande förskola och därför vill vi i alla sammanhang bjuda barnen på goda och nyttiga rätter.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.