Kämpaställets förskola

Kämpaställets förskola ligger i ett naturskönt område i Österslöv, nära till både skogen och Råbelövssjön. Vi har totalt fem avdelningar, två av dessa är för barn i åldrarna 1-3 och tre är för barn i åldrarna 3-5 .

Om förskolan

På Kämpaställets förskola finns fem avdelningar, Silverstjärnan (1-3 år), Guldstjärnan (1-3 år), Månen Blå (3-5 år), Månen Röd (3-5 år) och Regnbågen (3-5 år). Silverstjärnan, Guldstjärnan och Regnbågen finner du i förskolans huvudbyggnad. Månen Blå och Månen Röd finner du i paviljongerna mellan huvudbyggnaden och Österslövs skola.

Kämpaställets förskola är en miljöcertifierad förskola där vi arbetar med inriktning mot hållbar utveckling. Ett exempel är vår pedagogiska uteverksamhet, där barnen tillsammans med personalen undersöker miljön och naturen omkring förskolan. Vi arbetar också med Grön Flagg, vilket innebär att vi har fått riktlinjer från Håll Sverige Rent om vad vi kan fokusera vårt miljöarbete på. Vill du läsa mer om vad Håll Sverige Rent handlar om kan du gå in på deras hemsida och läsa mer (länk dit finner du under länkar nedan).

Kravmärkt förskola

På vår förskola finns ett KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Utepedagogik

Vi har en väl utvecklad utegård som erbjuder mycket motorisk utmaning för våra barn. Alla barn får stora möjligheter till att utveckla sin motorik, fantasi och kunskap med de lekmateriel som finns på gården. Det finns även en mindre utegård utanför Månen Röd och Månen Blå, där det finns många stenar som barnen använder i sina lekar.

På vår stora gård finns fruktträd, såsom äpple, päron, plommon och körsbär. Det finns också ett mindre trädgårdsland med jordgubbar, vinbär, hallon, blåbär och olika örter. I vår utepedagogik lär sig barnen hur man tar hand om växter samt vad man kan göra med frukterna, när man kan skörda dem, när de ser mogna ut och hur de smakar i olika mognadsstadium. Barnen är alltid med och arbetar med växterna både vid plantering och rensning samt vid vattning och skörd.

Nere vid den närbelägna sjön tittar vi efter små djur eller fiskar i vattnet. Dit går vi på de uteverksamheter som alla avdelningar på förskolan har i den form som anpassats till avdelningarnas arbete med barnen. Vid dessa tillfällen håvar barnen, leker i sanden och fiskar. Det finns även möjlighet att bada under varma sommardagar.

Karta

Om du vill besöka vår förskola kan du ta kontakt med vår förskolechef för att boka en tid.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?