Kämpaställets förskola

Kämpaställets förskola ligger i ett naturskönt område i Österslöv, nära till både skogen och Råbelövssjön. Vi har fem avdelningar för barn i åldrarna 1-5.

Om förskolan

Vi har två avdelningar för barn som är 3-5 år, Regnbågen och Månen Blå. På avdelningen Månen Röd går barn som är 5 år. På Guldstjärnan går barn som är 1-3 år och på Silverstjärnan går barn som är 1-3 år.

Vi arbetar med inriktning mot hållbar utveckling och med den omkringliggande naturen, eftersom vi är en miljöcertifierad förskola. Ett exempel är vår pedagogiska uteverksamhet som kopplas till de olika avdelningarnas teman, där barnen tillsammans med personalen undersöker miljön omkring förskolan. Vi arbetar också med Grön Flagg, vilket innebär att vi har fått riktlinjer från Håll Sverige Rent om vad vi kan fokusera vårt miljöarbete på.  

Utepedagogik

Vi har en väl utvecklad utegård som erbjuder mycket motorisk utmaning för våra barn. Alla barn får stora möjligheter till att utveckla sin motorik med de lekmateriel som finns på gården. Det finns även en mindre utegård utanför Månen Röd och Månen Blå, där det finns många stenar som barnen tränar sin balans på.

På vår stora gård finns fruktträd, såsom äpple, päron, plommon och körsbär. Det finns också ett mindre trädgårdsland med jordgubbar, hallon, blåbär och olika örter. I vår utepedagogik lär sig barnen ta hand om växter och djur samt vad man kan göra med frukterna, när man ska plocka dem, när de ser mogna ut och hur de smakar i olika mognadsstadium.

Nere vid den närbelägna sjön tittar vi efter små djur eller fiskar i vattnet. Dit går vi på de uteverksamheter som alla avdelningar på förskolan har i den form som anpassats till avdelningarnas arbete med barnen. Vid dessa tillfällen håvar vi, leker i sanden och fiskar med material som finns i en bod precis vid sjön. Vid denna bod finns även flytvästar om man vill ta sig ut med en båt eller kanot.  

Besök oss

Om du vill besöka vår förskola kan du ta konktakt med förskolechefen för att boka en tid.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.