Kämpaställets förskola

Kämpaställets förskola ligger i ett naturskönt område i Österslöv, nära till både skogen och Råbelövssjön. Vi har totalt fyra avdelningar, två av dessa är för barn i åldrarna 1-3 och två är för barn i åldrarna 3-5 .

Om förskolan

På Kämpaställets förskola finns fyra avdelningar, Silverstjärnan (1-3 år), Guldstjärnan (1-3 år), Månen Röd (3-5 år) och Regnbågen (3-5 år). Silverstjärnan, Guldstjärnan och Regnbågen finner du i förskolans huvudbyggnad.  Månen Röd finner du i paviljongerna mellan huvudbyggnaden och Österslövs skola.

Kämpaställets förskola är en miljöcertifierad förskola där vi arbetar med inriktning mot hållbar utveckling. Ett exempel är vår pedagogiska uteverksamhet, där barnen tillsammans med personalen undersöker miljön och naturen omkring förskolan. Vi arbetar också med Grön Flagg, vilket innebär att vi har fått riktlinjer från Håll Sverige Rent om vad vi kan fokusera vårt miljöarbete på. Vill du läsa mer om vad Håll Sverige Rent handlar om kan du gå in på deras hemsida och läsa mer (länk dit finner du under länkar nedan).

Utepedagogik

Vi har en väl utvecklad utegård som erbjuder mycket motorisk utmaning för våra barn. Alla barn får stora möjligheter till att utveckla sin motorik, fantasi och kunskap med de lekmateriel som finns på gården. Det finns även en mindre utegård utanför Månen Röd, där det finns många stenar som barnen använder i sina lekar.

På vår stora gård finns fruktträd, såsom äpple, päron, plommon och körsbär. Det finns också ett mindre trädgårdsland med jordgubbar, vinbär, hallon, blåbär och olika örter. I vår utepedagogik lär sig barnen hur man tar hand om växter samt vad man kan göra med frukterna, när man kan skörda dem, när de ser mogna ut och hur de smakar i olika mognadsstadium. Barnen är alltid med och arbetar med växterna både vid plantering och rensning samt vid vattning och skörd.

Nere vid den närbelägna sjön tittar vi efter små djur eller fiskar i vattnet. Dit går vi på de uteverksamheter som alla avdelningar på förskolan har i den form som anpassats till avdelningarnas arbete med barnen. Vid dessa tillfällen håvar barnen, leker i sanden och fiskar. Det finns även möjlighet att bada under varma sommardagar.

Besök oss

Om du vill besöka vår förskola kan du ta kontakt med vår förskolerektor för att boka en tid.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Kämpaställets förskola

Skolområde: Norra

Telefon

0733-13 43 41

Besöksadress

Kämpasträdet 10

291 94 Kristianstad

Fler kontakter

Emma Lindell

Rektor

044-13 43 46

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad