Fullriggarens förskola

Vi finns på det natursköna Vattentornsområdet i Åhus, med skogen inpå knutarna och gångavstånd till skola, fritidshem och buss. Vi har en småbarnsavdelning, två storbarnsavdelningar och en utvidgad avdelning. Vår utemiljö är stor och inspirerande på en naturlig skogstomt.

Fullriggarens förskola ligger på det natursköna Vattentornsområdet i Åhus. Vi har skogen inpå knutarna och gångavstånd till skola, fritidshem och buss och snickarboa. Förskolan har även en mindre gård utanför småbarnsavdelningarna.
Fullriggarens förskola ligger på det natursköna Vattentornsområdet i Åhus. Vi har skogen inpå knutarna och gångavstånd till skola, fritidshem och buss och snickarboa. Förskolan har även en mindre gård utanför småbarnsavdelningarna.

Vår verksamhet

Vår verksamhet utgår från barnkonventionen och förskolans läroplan. Trygga barn och goda relationer är vårt mål. Vi arbetar för att utveckla barns färdigheter och lägger på så sätt en bra grund för lärande. Värdegrundsarbetet är en viktig del i den helhet vi skapar med barnen och barngruppen där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Att barnen får vara delaktiga och utöva inflytande över hur dagen ser ut är en viktig del.

Förskolebibliotek

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett förskolebibliotek. Fullriggarens förskola arbetar aktivt med att utveckla barns språk-, läs- och skrivutveckling. Fullriggarens förskolas vision är att alla barn ska få en språkupplevelse varje dag som främjar språkutvecklingen. Med hjälp av förskolebiblioteket skapar vi många spännande och mysiga stunder med barnen i syfte att skapa läsglädje.

Måltider

Vi har en egen kokerska på förskolan som tillagar vår mat. Efter lunchen vilar barnen. Vilan ser ut på olika sätt och planeras utifrån barnens behov.

Besök oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss för att planera in ett besök där vi visar dig runt på förskolan.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Fullriggarens förskola

Skolområde: Södra

Telefon

044-13 46 27

Besöksadress

Giggvägen 2

296 37 Åhus

Öppettider

Mån-Fre 06:30—18:00
Fler kontakter

Charlotta Heimsten Olsson

Rektor

044-13 28 28

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Läs mer