Fullriggarens förskola

Vi finns på det natursköna Vattentornsområdet i Åhus med skogen inpå knutarna och gångavstånd till skola, fritidshem och buss. Vi har två storbarnsavdelningar, en utvidgad avdelning och en småbarnsavdelning. Vår utemiljö är stor och inspirerande med en naturlig skogstomt.

Fullriggarens förskola ligger på det natursköna Vattentornsområdet i Åhus. Vi har skogen inpå knutarna och gångavstånd till skola, fritidshem och buss.
Fullriggarens förskola ligger på det natursköna Vattentornsområdet i Åhus. Vi har skogen inpå knutarna och gångavstånd till skola, fritidshem och buss.

Om oss

Kajutan och Briggen är våra två storbarnsavdelningar där vi har barn som är 3-6 år gamla. På vår utvidgade avdelning Myran går barn i åldrarna 1-6 år och på småbarnsavdelningen Flotten är barnen 1-4 år. 

Vi har en stor inspirerande gård med sandlådor, gungor, lekplatser, MTI-hinderbana (Motorik-Träning-Inlärning), basketplan, fotbollsplan och snickarboa. Förskolan har även en mindre gård utanför småbarnsavdelningarna.

Några gånger per termin brukar vi åka med skolbuss till bland annat Snickarhaken, Furuboda och Fårabäck. Där spenderar vi en förmiddag i skogen och vid havet. Vi brukar också promenera och göra utflykter i vår närmiljö.

För att verksamheten ska fungera på bästa sätt har personalen arbetslagsplanering en gång per vecka. De andra avdelningarna har då ansvar för de barn vars personal planerar.

Vi har öppet 6.30-18.00 (vid behov till 18.30). 

Besök oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss för att planera in ett besök där vi visar dig runt på förskolan.

Måltider

Vi har en egen kokerska på förskolan som tillagar vår mat. Vi äter frukost klockan 8, lunch vid 11.15 och mellanmål 14.15. En dag i veckan serveras vegetarisk lunch.

Efter lunchen vilar barnen. Vilan ser ut på olika sätt och planeras utifrån barnens behov.

Föräldraråd

Vårt föräldraråd består av valda föräldrar med barn i verksamheten. Valet sker i början av varje läsår och man väljs för ett läsår i taget. Föräldrarådet är rådgivande (inte beslutande) och arbetar för ett meningsfullt och utvecklande samarbete mellan förskola/skola och hemmet.

Inskolning

Nya barn erbjuds högst tio dagars kostnadsfri (gäller ej vid byte av förskola) inskolning. Hur inskolningen ser ut, med upplägg och tider, arbetas fram tillsammans med pedagogerna på den berörda avdelningen.

Oftast brukar inskolningen se ut så att vårdnadshavaren är med de första dagarna, för att sedan gå ifrån kortare stunder som sedan utökas till längre stunder. Under inskolningen får barnet delta i måltider och vila. En av pedagogerna på avdelningen brukar ha huvudansvar för inskolningen, men vi arbetar utifrån att barnet ska känna sig tryggt med alla pedagogerna på avdelningen.

Alla barn är olika och har olika behov så givetvis anpassar vi inskolningen så att den ska passa just ditt barn på bästa sätt!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Fullriggarens förskola

Skolområde Södra

Telefon

044-13 46 27

Besöksadress

Giggvägen 2

296 37 Åhus

Öppettider

Mån-Fre 06:30—18:00
Fler kontakter

Charlotta Heimsten Olsson

Rektor

0733-13 93 64

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar alla frågor om kö, placeringar och avgifter för barn i förskola. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad